Gå til sidens hovedinnhold

- Northug ikke skuffet

Men Petter Northug dro raskt tilbake på hotellet etter kvalifiseringsmissen.

- Dette var selvfølgelig ikke det vi hadde håpet på. Men det er idrettens egenart at vi ikke kan vite hva som skal skje på forhånd. Vi må bare forholde oss til resultatet, sier sportssjef i langrenn Åge Skinstad til Nettavisen.

Foran mandagens sprintrenn i fristil ledet Petter Northug Tour de Ski sammenlagt etter to førsteplasser og én andreplass.

Men i kvalifiseringen i tsjekkiske Praha ble det bråstopp.

Les også: Voldsom nedtur for Northug
Les også: Steira slått ut

Sammenlagtledelsen ryker
En 45. plass og utslått før finalerundene er sjelden kost for verdens beste skiløper. Dermed ligger det også an til at sammenlagtledelsen ryker.

Selv syntes Northug han hadde gjort en grei innsats i løypa da han på et tidlig startnummer gikk i mål på den 1,2 kilometer lange kvalifiseringen.

- Petter gikk selvfølgelig for fullt og for å kvalifisere seg til finalene. Han var ikke spesielt skuffet over egen prestasjon da han kom i mål, men det holdt bare ikke, sier Skinstad.

Men om ikke Northug var skuffet da han gikk i mål, så var han det tydeligvis det da det ble klart at han ikke gikk til finalerundene. Northug forsvant fra stadion uten å ville snakke med pressen.

Dårlige forhold
- Var det en ulempe å starte så tidlig? Mange løpere på relativt sene startnummere kom høyt opp på listen?

- Nei. Her var det dårlige forhold for alle. Det er fryktelig løst i løypen her, og Petter klarte ikke helt dagens forhold med sin relativt tunge kropp. Han fikk ikke teknikken såpass til å stemme at han gikk videre, konstaterer Skinstad.

Raskt i hus
Nå retter både sportssjefen og Northug blikket fremover mot det som skal skje videre i Tour de Ski. Tirsdag er det hviledag, mens det onsdag er 30 kilometer for menn og 15 kilometer for kvinner.

- Det viktige nå er å være positivt innstilt og se på dette som en fordel. Selv om vi gjerne skulle hatt Petter videre og kjempet om de 60 bonussekundene, må vi nå sørge for å få på ham varme klær og få ham raskt i hus. Han må samle så mye krefter som mulig, sier Skinstad.

- Mer ventet med Steira
Samle krefter får også Kristin Størmer Steira anledning til. Også Norges sammenlagthåp på kvinnesiden røk ut før finalerundene.

- Steira er sjelden en som går videre på sprint, og det var det som skjedde i dag også. Det var mer ventet med henne, sier Skinstad til Nettavisen.

- Hun hadde nok uansett bare kunnet kjempe om noen få bonussekunder, så nå slipper hun å bruke flere krefter i dag, sier Skinstad.

Les også: Steira slått ut
Les også: Voldsom nedtur for Northug

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar