Northug imponerte – med 252. plass!

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Spilte meget godt med flagget på brystet.

05.07.10 19:40

LAS VEGAS (Nettavisen): Norges skikonge Petter Northug er i Las Vegas for å spille poker og for å duellere med den svenske skikongen Marcus Hellner.

Duellen mot Hellner startet dårlig, les mer om det her.

Men pokeren har likevel startet bra for den alltid ambisiøse mosvikgutten. I turnering nummer 56 i World Series of Poker (WSOP), best kjent som poker-VM her i Norge, spilte Northug seg til en 252.-plass i konkurranse med snaut to tusen spillere.

Han var bare 54 plasser fra å spille seg til pengepremie i sin aller første VM-deltakelse som pokerspiller.

- Målet var å komme langt. Jeg følte at jeg spilte bra, sier Northug til Nettavisen.

- Fornøyd
Han startet turneringen bra, men var uheldig i et par potter hvor han satt med kongepar og tapte, noe som bidro til at han gikk inn i spilledag to med færre sjetonger enn gjennomsnittet.

- Jeg var shortstack inn i dag to, og der lå jeg hele tiden helt til jeg var 50 spillere fra premie, da jeg måtte pushe med bare 7-8 storeblind igjen.

- Jeg er fornøyd med å komme så langt, men du vet åssen det er. Man ønsker alltid å komme lenger, poengterer langrennsesset.

Verdifull erfaring
Det positive er at han nå har fått verdifull erfaring før selve hovedturneringen starter. Det er ventet flere tusen deltakere og en førstepremie på rundt 50 millioner kroner i hovedturneringen.

- Det er en veldig stor fordel. Den største fordelen er at jeg fikk spilt en EPT-turnering (European Poker Tour, red.anm.) i Monte Carlo. Da følte jeg at jeg fikk ut mye spenning, som kommer når man spiller live i en så stor turnering. Nå følte jeg at jeg satte meg ned i min første WSOP-turnering med ro i kroppen. Jeg følte at jeg var komfortabel med spillet mitt, og det tror jeg blir enda bedre når jeg går inn i hovedturneringen.

På grunn av det enorme deltakerantallet, er hovedturneringen i poker-VM delt inn i fire startdager. Petter Northug skal spille dag 1A, som starter mandag klokken 12.00 lokal tid (21.00 norsk tid).

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.