RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug ivrer for konkurranser

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Petter Northug (27) har konkurrert mer i sommer enn noen gang tidligere.

Snart venter et nytt opphold i høyden. 1. september drar han til Italia og Seiser Alm igjen. Fra den 11. til 21. september er oppholdsstedet Livigno.

Northug har oppholdt seg begge steder et utall ganger før. Senest i juni samlet han røde blodlegemer i Livigno. Der har Petter Northug sitt faste hotell han bor på.

- I all hovedsak blir det rolig trening på den kommende samlingen, men vi kommer også til å legge inn noen fartsøkter, sier Northugs trener Eirik Myhr Nossum til NTB.

Etter den kommende samlingen venter det kvalitetstrening i Oslo. Deretter blir det ny høydesamling i Val Senales i midten av oktober. Endelig avreisedato er ikke spikret.

- Planen er å komme ned til lavlandet ti-tolv dager før langrennsåpningen på Beitostølen, sier Nossum.

Konkurranser
Søndag er det klart for den 44. utgaven av turløpet Vassfjellet Rundt. Northug stiller kanskje der om kroppen kjennes fin ut. I det hele tatt har Northug prioritert å konkurrere mye i sommer.

- Han har vært veldig opptatt av konkurransetrening, også mellom konkurransene, sier manager Are Sørum Langås.

Det samme sier trener Nossum.

- Det har vært helt bevisst. Det er en måte å bli kjent med hvor han står kontra konkurrentene. Vi har gjort mye mer av det enn før og har brukt konkurransene som trening. Vi merket stor progresjon i løpet i løpet av de tre siste helgene. Det er en god treningsform, mener Nossum.

27-åringen har deltatt i konkurranser både i Rogaland, Sør-Trøndelag, Nordmøre og Hedmark de tre siste ukene. Seirer er det blitt få av, men kroppen har fått kjørt seg.

Knirkefritt
I mai gjennomgikk Northug en kneoperasjon. Trener Nossum vil karakterisere perioden fra operasjon til medio august «som mer eller mindre knirkefri».

- Han tok det litt rolig under den første samlingen i Livigno i juni, men etter det har kneet vært en ikke-sak. Det viktigste med all trening er at han har tankene rettet mot det som skal skje senere i sesongen, deriblant OL, sier Nossum

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere