Gå til sidens hovedinnhold

Northug: - Jeg fikk meg en skikkelig trøkk

Solid blåveis for Tomas Northug.

Mandag kveld delte landslagsløper Niklas Dyrhaug et bilde av en forslått Tomas Northug på det sosiale nettstedet Instagram.

Bildet viser Northug med plaster på kinnet og en solid blåveis.

Til Nettavisen forteller Northug at skaden skjedde under en sjettedivisjonskamp på fredag, da en motspiller kom for sent inn i en hodeduell med ham.

- Jeg spilte den siste sjettedivisjonskampen nå på fredag. Det var en som var litt sen i en duell der. Han headet meg i stedet for ballen. Det er typisk sjettedivisjon, sier Northug til Nettavisen.

- Det var en skikkelig trøkk, men det gikk for så vidt bra. Det var vel en heldig plass han traff i forhold til en annen plass på hodet, sier Northug.

- Slapp å sy
Langrennsløperen slapp unna med et kutt på kinnet og en blåveis.

- Jeg fikk et kutt som jeg måtte stripse sammen. Jeg slapp sying, de anbefalte ikke det. Jeg vil heller se hvordan det blir, forteller Northug.

Den norske langrennssprinteren sier han ikke blir hemmet av skaden framover.

- Det hemmer meg ikke. Det eneste er at jeg må dekke det til når det regner.

- Bedre forberedt
Etter at siste fotballkamp nå er unnagjort for året, ser Tomas Northug fram til å komme ordentlig i gang med skisesongen.

23-åringen er strålende fornøyd med jobben som er gjort med landslaget i sommer.

- Forberedelsene har vært bra. Jeg har fått trent bra og har fått gjort det jeg skal. Jeg er ganske mye bedre forberedt i år enn i fjor, så jeg gleder meg til å komme i gang, sier Northug.

- I fjor var jeg småsyk helt fram til august, så det skal ikke så mye til å føle seg bedre forberedt. Men jeg føler at jeg har blitt sterkere og har tatt ytterligere steg kapasitetsmessig. Jeg kjenner at jeg har turt å trene hardt tidligere i sesongen, sier 23-åringen.

Skryter av Monsen
Før sesongen ble det klart at Arild Monsen skal trene de norske sprinterne. Øystein «Pølsa» Pettersen har allerede skrytt voldsomt av sin nye trener, og Tomas Northug er også svært godt fornøyd med den nye sjefen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med Arild. Vi kommer veldig godt overens og jeg synes det er artig å jobbe med ham. Jeg synes han er veldig flink, skryter Northug.

- Det er første gangen jeg er med gjengen, så det er vanskelig å si hvordan det var før. Men jeg har sett litt fra utsiden at det var greit at det ble et skifte med trener, slik at det kommer inn noe nytt. Jeg tror det har mye å si, forklarer 23-åringen.

- Godt å trene litt alene
Etter samling med sprintlandslaget i Molde er Northug nå hjemme i Trondheim hvor han trener mye for seg selv.

- Nå har vi trent ganske intenst nå i Molde, så nå blir det en litt roligere uke før vi reiser opp i høyden.

- Det er såpass mange samlinger sammenlignet med hva det har vært før, så da synes jeg det er godt å trene litt alene når jeg først er hjemme, sier 23-åringen.

29. november får de norske sprinterne første indikasjon på hvor bra det står til med formen når verdenscupen starter i finske Kuusamo.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken