RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug kan droppe VM-renn

Foto: Lise Åserud / NTBscanpix
Sist oppdatert:
Vil stille best mulig forberedt til «kongeløpet».

VAL DI FIEMME / OSLO (Nettavisen): Petter Northug gikk inn til en fjerdeplass på 30-kilometeren lørdag, og må dermed vente på sitt første VM-gull i Val di Fiemme.

Før mesterskapet startet annonserte Northug at målet var å vinne begge stafettene, samtidig som han ville ta et individuelt gull.

Torsdagens sprint endte med sølv, og lørdag gikk altså nok en gullmulighet fløyten. Dermed gjenstår onsdagens 15-kilometer og den avsluttende femmila.

Kan droppe løp
Nå bekrefter Northug at han kan komme til å droppe førstnevnte distanse for å stille best mulig rustet til kongeløpet på søndag om en drøy uke.

- Nå er femmila min mulighet. Det er mulig jeg står over 15-kilometeren hvis jeg føler meg sliten etter i morgen (sprintstafett red.anm.). Formen min er fin og det er flere muligheter, sier Northug til Nettavisen, som bekrefter at dagens gullmulighet røk på grunn av en taktisk bommert.

- Det glapp på siste runden. Jeg lå litt for langt bak i siste bakken. Jeg ville gå forbi, men fikk folk på alle sider og måtte gå i kø. Det var en taktisk bommert. Jeg måtte ha vært fem plasser lenger fram, forteller Northug.

Et lag
Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe gikk inn til henholdsvis andre- og tredjeplass på 30-kilometeren i Ski-VM lørdag.

På et tidspunkt i løpet så Sundby til og med ut til å ha muligheten til å gå for gullet, da han plutselig fikk en 10-15 sekunders luke ned til resten av feltet.

Som han selv sa etter rennet, hadde han ikke lagt noen plan for hva han skulle gjøre, og bestemte seg for å vente inn feltet.

Hadde han derimot bestemt seg for å gå for gullet, var resten av det norske laget tydelig villige til å la ham gjøre nettopp det.

Ingen av nordmennene var nemlig interessert i å trekke feltet opp til Sundby, og på Nettavisens spørsmål om de norske gutta prøvde å holde igjen feltet slik at Sundby kunne gå helt inn, svarer landslagssjef Trond Nystad bekreftende.

- Nå har jeg ikke pratet med dem om det, med det så i alle fall sånn ut på TV, sier han til Nettavisen.

- Hva synes du om det? Stolt av gutta?

- Ja, de kommuniserer underveis, og går som et lag, og det er det de har fått beskjed om å gjøre, svarer han fornøyd.

Flere enn Petter
Petter Northug måtte altså ta til takke med en for ham skuffende fjerdeplass, men landslagssjefen er sikker på at Mosvik-ekspressen gledet seg over lagkompisene.

- Northug er selvsagt skuffet. Det er klart at han gleder seg over lagkompisenes prestasjoner, men samtidig så vet han at han kan være med å kjempe om medalje, sier Nystad, som tydelig var fornøyd med at noen andre enn Northug også hevdet seg når det gjaldt.

- Dere (pressen) har jo klaget på at det bare er Petter som går fort på ski i Norge, så nå ser dere jo at det finnes et par andre også, avslutter han.

Stor, norsk VM-dag
Lørdag ble en svært suksessrik dag sett med norske øyne.

Av ni mulige medaljer, la norske utøvere beslag på seks av dem.

Det startet med den firedobbelte seieren til langrennsjentene i skiathlon, der Marit Bjørgen til slutt stakk av med gullet foran Therese Johaug og Heidi Weng.

Kristin Størmer Steira måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

I herrenes skiathlon senere på dagen ble det altså sølv og bronse til henholdsvis Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe.

Anders Bardal rundet av den norske suksessdagen med vår første gullmedalje i normalbakken siden Bjørn Wirkola gjorde samme bragd for 47 år siden.

Og ennå er det en uke igjen av ski-VM i Val di Fiemme. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere