Søndag avgjøres Tour de Ski med monsteretappen opp alpintbakken i Alpe Cermis.

Dario Cologna går ut først på søndagens jaktstart, seks sekunder foran Aleksander Legkov og elleve sekunder foran Petter Northug. Maxim Vylegsjanin følger like etter de tre første.

Legkov er den store favoritten foran søndagens avslutningsetappe, og regnes av mange for å være den beste klatreren blant de første første startende.

Thomas Alsgaard tror Northug kan ha en fordel i søndagens renn.

- Uhyre spennende
Ski-legende og NRK-ekspert Thomas Alsgaard tror Petter Northug, som fyller 27 år i dag, kan snyte sine argeste rivaler for sammenlagtseieren i Tour de Ski.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det blir uhyre spennende. Nå er det helt åpent. Jeg tipper alle de fire som starter først kommer samtidig inn i bunnen av bakken, sier Alsgaard til NRK under søndagens tv-sending.

Alsgaard mener Northug har en fordel hvis Northug kommer likt inn i bakken med de andre.

- Det kan fort være en fordel for Petter. Det kan spre seg usikkerhet hos de andre, og det kan bli en del luring og forsøk på rykk, forteller Alsgaard.

- Det er noe Petter trives godt med, og det er det lille halmstrået han må klamre seg til hvis han skal bli første nordmann til å vinne Tour de Ski, sier NRK-eksperten.

- Fortjener seieren
Therese Johaug har også vinnersjanser sammenlagt i Tour de Ski.

Den norske jenta går ut to minutt og åttesekunder bak polske Justyna Kowalczyk på søndagens etappe.

Alsgaard tror det skal mye til for at Johaug skal kunne ta igjen den polske tour-lederen.

- Hun er ikke umenneseklig. Det må skje noe uventet med Justyna hvis Therese skal vinne. Kowalczyk har vært sterk i hele touren, og hun fortjener seieren sammenlagt, sier Alsgaard.

LIVE 14.50: Følg Northugs vei opp monsterbakken i Italia