Gå til sidens hovedinnhold

Northug klatrer kraftig

Simen Østensen måtte gi fra seg sammenlagtledelsen, men både han og Petter Northug er med i kampen om å vinne Tour de Ski.

Status etter halvgått Tour de Ski er at den største forhåndsfavoritten, Tobias Angerer, har tatt over gulltrøya. Og på tre etapper har ikke en eneste norsk herreløper vært på seierspallen.

Les også:Dette er Tour de Ski

Likevel er to nordmenn nå for alvor med i kampen om sammenlagtseieren: Simen Østensen ligger på andreplass og Petter Northug på femte.

Northug har bare 42,8 sekunder å ta inn på Angerer før de tre siste etappene. Det kan han med maks uttelling hente inn allerede i i fredagens sprint i Asiago.

Nothugs beste
Northug gjorde kanskje sitt beste klassiskrenn noensinne da han ble nummer åtte på onsdagens klassiske 15-kilometer i Oberstdorf. 3,2 kilometer før mål var 20-åringen helt oppe på fjerdeplass, men på slutten fikk han det tungt.

Eldar Rønning ble beste nordmann på etappen. Med fjerdeplassen viste han at formen ikke er så dårlig som resultatene hittil i Tour de Ski kunne antyde.

Jens Arne Svartedal ble nummer 11, Frode Estil nummer 16 og Simen Østensen 18. Dermed var ikke den norske laginnsatsen helt som man kunne håpe.

Trippel tysk
Tre tyskere bekledde seierspallen. Franz Göring vant foran Rene Sommerfeldt og Tobias Angerer.

- Det ble en perfekt dag for Tyskland. Det er viktig, nå ser alle at vi har et sterkt lag. Vi reiser til Asiago og Val di Fiemme med stor selvtillit, sier Tobias Angerer, som takket skiene for sammenlagtledelsen:

- Det var et tøft og hardt løp i dag, men jeg var heldig med skiene.

Allerede før onsdagens etappe ble det klart at både Odd-Bjørn Hjelmeset og Axel Teichmann har trukket seg fra Tour de Ski på grunn av sykdom.

Nettavisen fulgte rennet direkte.

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Vikinglotto