Gå til sidens hovedinnhold

Northug knust i Vegas

Svenske Marcus Hellner leder 1-0 i Las Vegas-duellen.

LAS VEGAS (Nettavisen): Petter Northug reiste i vinter hjem fra Nord-Amerika med fire olympiske medaljer, inkludert to gull. Nå er han tilbake, og målet er som vanlig å reise hjem med en seier i bagasjen.

Denne seieren vil ikke premieres med en medalje, men med harde kontanter. Rundt 55 millioner kroner, om han går helt til topps. Det var førstepremien til fjorårets verdensmester i poker, og det er ventet at årets verdensmester vil vinne et lignende beløp.

Var favoritt
Natt til mandag norsk tid varmet Petter Northug opp til poker-VM med den første av tre øvelser i Las Vegas-duellen med Marcus Hellner, svensken som også reiste hjem fra OL i Vancouver som olympisk mester i langrenn.

Duellen er satt i stand av Northugs sponsor Vi Menn, i samarbeid med PokerStars, og består av to deler poker og én del langrenn. Den første duellen var i poker, Northug mot Hellner, med nordmannen som soleklar favoritt.

- Jeg bør slå Marcus heads-up. Hvis ikke, gidder jeg ikke å spille poker-VM, fleipet Northug før de første kortene ble delt ut.

En time senere satt Hellner med alle sjetongene. Petter Northug satset siste rest av sjetonger med A-5 på hånden, fikk syn av Hellner, som dominerte kraftig med A-10, og tapte den første øvelsen.

- Fortjent
- Det var fortjent. Det var mye dårlig spill her. Jeg gjorde mange dårlige reads. Jeg har ikke spilt mot han før, så da jeg trodde at han var svak, gjorde jeg en del feil, erkjente Northug etterpå.

Hellner var ydmyk i seierens stund.

- Jeg var nok litt nervøs da jeg høynet innimellom, men det gikk bra. Jeg fikk noen bra potter i midten og fikk et overtak. Da følte jeg at jeg burde klare å vinne, sa Hellner til Nettavisen.

Etter den første pokerduellen feiret Northug og Hellner USAs nasjonaldag med en bedre middag sammen med presse og sponsorer på restauranten Nine på Palms. Og det skjedde i godt selskap; tennisstjernen Andy Roddick var der sammen med sin kjæreste, supermodellen Brooklyn Decker, og voksenfilmskuespilleren Jenna Jameson satt på et annet bord like bortenfor.

- Bør komme lenger
Neste øvelse i duellen, blir hovedturneringen (Main event, red.anm.) i poker-VM. Både Northug og Hellner stiller til start mandag kveld, og den som kommer lengst, vinner.

Det er satt av tolv dager til turneringen nå i juli, men verdensmesteren krones først i november. I fjor deltok 6494 spillere i hovedturneringen i poker-VM.

- Jeg bør komme lenger enn Marcus i main event, så det blir spennende før siste øvelse, konstaterte Northug etter tapet for Hellner.

Den siste øvelsen er et rulleskirenn som skal avvikles utenfor hotellkasinoet Palms tirsdag klokken 18.00 norsk tid.

PS! De som er bekymret for at Northug skal la pokeren komme i veien for langrennssatsingen, kan ta det helt med ro. De to langrennsessene startet mandagen med en 2-3 timer lang treningsøkt på rulleski i ørkenvarmen i Las Vegas.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken