Tromsø (ANB): Petter Northug tapte veddemål med landslagssmører fra Tromsø. På bildet over signerer Sigurd Rushfeldt en TIL-drakt som Petter Northug må bruke under verdenscuphelga i Kuusamo, skriver Nordlys.

Grunnen er at han inngikk et veddemål med landslagssmører Esben Tøllefsen, med adresse i Tromsø. Tøllefsen var sikker på at det skulle bli hjemmeseier på Alfheim før søndagens batalje mot Rosenborg, mens Northug er som trøndere flest, stor i kjeften og RBK-tilhenger.

- Den som tapte veddemålet skulle gå i drakten til det andre laget under oppholdet i Finland, sier TILs fysioterapeut Truls Hallen til Nordlys.

Lattermildt
Han fikk en SMS fra Tøllefsen søndag om han kunne ordne en signert TIL-drakt fra Rushfeldt. Og den drakten signerte Rushfeldt til stor latter på Alfheim mandag.

- Det stemmer at jeg har hatt et veddemål med Petter om kampen, og det er greit å vite at jeg vant det. Nå tar jeg drakten med til Kuusamo, flirer Tøllefsen.

Presseansvarlig for Petter Northug, Otto Ulseth, kjente ikke til veddemålet.

- Men det høres ut som om det er et veddemål som Petter kunne ha vært med på, sier Ulseth.

Skal påse at han bruker den
Han påpeker at Northug ikke kan bruke TIL-drakten når han opptrer i offentlige sammenhenger.

- Men på fritiden kan han nok bruke det. Og stemmer veddemålet skal jeg følge med at han gjør det, sier Ulseth, som tidligere har vært trener i Tromsø.

Northug er kjent for å inngå spektakulære veddemål. Da han gikk over mål i ensom majestet etter stafettspurten på Sjusjøen i helga gjorde han et nesehorn-liknende sprell, og uttalte etterpå at han gjorde det grunnet et tapt veddemål med noen kompiser.

Mosvikingen er kjent RBK-supporter og har tidligere uttalt at han har stor respekt for tidligere RBK-helt Sigurd Rushfeldt – som scoret sitt 172. eliteseriemål søndag.


Denne saken er hentet fra Nordlys.