Gå til sidens hovedinnhold

Northug må kneopereres

Tirsdag neste uke legges Petter Northug på operasjonsbordet.

Petter Northug har slitt med smerter i kneet denne vinteren. Tirsdag neste uke legges han på operasjonsbordet for å bli kvitt kneskaden, melder NRK.

Petter Northug kan se tilbake på en god sesong i skisporet med blant annet sammenlagtseier i verdenscupen. Likevel har han gjennom vinteren slitt med en skade i kneet.

NRK melder torsdag at Northug førstkommende tirsdag skal legges inn til operasjon i Trondheim.

Inngrepet som skal gjøres er derimot ikke stort, og langrennsstjernen kan forventes å være tilbake i trening allerede én uke etter operasjonen.

– Jeg er ingen kirurg, men etter hva jeg forstår skal de inn og hente ut litt brusk. Det er ikke snakk om en stor åpen operasjon, sa landslagssjef Trond Nystad til kanalen.

Skaden Northug har pådratt seg har gjort utslag under løpetrening, som ifølge Nystad er en stor del av treningsopplegget til en langrennsløper.

– I fjor fikk han ikke løpt så mye som ønsket og planlagt. Målet vårt er å løpe mellom 30 og 35 timer i måneden, og det er ingen fordel å ha et dårlig kne når man skal være langrennsløper, sa han.

Både Petter Northug og broren Tomas deltok torsdag i rennet Monsterbakken 2013 i Vassfjellet. Førstnevnte endte på en beskjeden 8.-plass. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken