RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug må utsette VM-forberedelsene

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug dropper hele NM og drar ikke på høydesamling mandag.

STEINKJER/OSLO (Nettavisen): Petter Northug er forkjølet og deltok ikke på torsdagens 15 kilometer klassisk i Steinkjer, som ble vunnet av Eldar Rønning.

Fredag ble det klart at Norges største skistjerne på herresiden kommer til å glimre med sitt fravær i resten av NM også.

- Helt sikkert
Dermed ser det ut til at 25-åringen må utsette de planlagte forberedelsene til VM i Oslo, på grunn av sykdommen.

- Det er egentlig helt sikkert at Petter ikke reiser i høyden neste mandag. Han må være tilbake i normal trening og helst gjennomføre en hard økt for at det skal være vits i å dra på høydesamling, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Northug skulle opprinnelig reist sammen med resten av det norske landslaget på treningsleir i høyden mandag, og bli der de neste 14 dagene.

- Ikke bekymret
Nå håper landslagssjefen at Northug blir frisk som en fisk så fort som mulig, slik at han kan få så mange dager i høyden som mulig.

- Vi håper at Petter kan være i høyden minst ti til elleve dager før VM. Såpass bør det være, fortsetter Djupvik.

- Er dere bekymret for VM-formen?

- Nei, det er vi ikke, forutsatt at dette er en normal forkjølelse, sier Djupvik.

- Petter har ikke vært forkjølet siden september, og da er det egentlig greit at han ble det nå. Før eller senere blir man uansett forkjølet, avslutter landslagssjefen.

Djupvik er derfor glad for at Northug gikk begge løpene under verdenscupen i estiske Otepää sist helg, nå som det ikke blir noe NM-deltakelse på 25-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere