Gå til sidens hovedinnhold

«Northug-mobberen» ute av Tour de Ski

Calle Halfvarsson sliter med forkjølelse.

Stockholm (NTB): Det svenske langrennslandslaget er på plass i tyske Oberhof, men Falun-Borlänges Calle Halfvarsson våknet onsdag med vond hals.

Nå må svensken må droppe Tour de Ski, som går av stabelen med prolog torsdag formiddag.

- Calle er forkjølet og kan ikke være med i touren. Han reiser hjem allerede i ettermiddag, sa landslagstrener Joakim Abrahamsson onsdag formiddag.

- Hadde passet ham bra
Halfvarsson ligger på 19.-plass i verdenscupen. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med fjerdeplassen på Sjusjøen. Han hjalp også Sverige til tredjeplass på stafetten.

- Det hadde vært spennende å følge Calle i Tour de Ski. Det er en konkurranse som burde ha passet ham bra ettersom han er allsidig, rask og utholdende, sa Abrahamsson.

Dermed får skiverden ingen duell mellom Petter Northug og Halfvarsson i Tour de Ski. Halfvarsson ble for alvor et kjent ansikt i Norge etter at han gikk ut og hevdet han var mye bedre enn Northug i en spurt.

Duell med Northug
Northug hadde nemlig sagt at svenskene kun kan vinne en stafett om de bytter ut Marcus Hellner som ankermann på stafetten.

Svenskene byttet ankermann til Calle Halfvarsson, men Northug vant likevel lekende lett.

Etter målgang lo Northug av den selvsikre svensken.

- Det blir vel bare dumt av han når han ikke har en sjanse (på oppløpet). Nå får han vel ikke gå sisteetappe neste gang. Eller han bør vel ikke få gå, men hvis han gjør det, burde vi være glade for det, lo trønderen.(©NTB)

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut