RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug-nei til Red Bull

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mens Dario Cologna og Marcus Hellner shower i Sveits, prioriterer Petter Northug et lokalt turrenn.

2. april går «Red Bull Nordix 2011» av stabelen i Davos. Da samler Red Bull – som etter hvert også er blitt en stor sponsor innen nordiske grener – de største profilene til showrenn i det sveitsiske skiparadiset.

Marcus Hellner og Dario Cologna topper plakaten. For den aller største langrennsstjernen har takket nei til invitasjonen.

Petter Northug velger nemlig å prioritere det lokale turrennet Flyktningerennet, som går fra Lierne i Nord-Trøndelag til Gäddede i Sverige 3. april.

Støtter lokal tradisjon
- Det ble dessverre en kollisjon den helga. Petter skulle gjerne vært med i Davos, men vi velger å støtte opp om lokale tradisjoner. Petter har jo gått Flyktningerennet hvert år. Derfor sa vi nei til Red Bull denne gangen, sier pappa og manager John Northug.

- Er ikke Petter forpliktet til å delta på Red Bull-arrangementer gjennom sponsoravtalen?

- Red Bull er en veldig profesjonell og ryddig sponsor. Vi har en veldig fin dialog med dem om hva Petter skal stille opp på, og vi har alltid lov til å si nei, sier John Northug.

Skiskole i Meråker
Petter Northug gjorde for øvrig en stor jobb for Red Bull så sent som i forrige uke – hjemme i Meråker. Samtidig slo han et slag for den lokale talentutviklingen.

Det var nemlig sponsoren som sto bak skiskolen «Under My Wings», der 20 langrennstalenter i alderen 15-18 år var invitert til en fire dager lang samling med Petter Northug som hovedinstruktør.

PS. Da Petter Northug deltok på fjorårets «Red Bull Nordix» endte det med knall og fall og blåøye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere