RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley / Scanpix

Northug og skiforbundet enig om avtale

Sist oppdatert:
Det betyr at Northug kan gå v-cup, Tour de Ski og OL for Norge.

Norges Skiforbund (NSF) og Petter Northug er enig om en representasjonsavtale for sesongen 2013/14. Det betyr at Northug kan gå verdenscup, Tour de Ski og OL for Norge.

Northug står utenfor landslaget denne sesongen. Når han skal gå for Norge reguleres hans deltakelse gjennom representasjonsavtalen.

I en pressemelding sier Northug at han er god fornøyd med at rammene for sesongen er avklart.

- For meg har det vært viktig å gjøre ting annerledes denne sesongen. Jeg er avhengig av topp motivasjon for å kunne gjøre den jobben som trengs for å hevde meg internasjonalt. Nå har jeg utfordret meg selv ved å ta større ansvar for eget treningsopplegg. Jeg har ikke valgt det «trygge», og nettopp denne usikkerheten gir meg den ekstra motivasjonen jeg trenger. For å få til en slik satsing på egen hånd, har jeg vært avhengig av nye sponsorer. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en avtale som ivaretar alles interesser på en god måte. Jeg gleder meg til å gå med det norske flagget på brystet og har blikket stivt rettet mot gull i Sotsji, sier Northug.

Fornøyd
Den nye avtalen er inngått mellom Norges Skiforbund og Petter Northug.

Nye Høyder, selskapet som koordinerer og organiserer apparatet rundt Northug, har ført forhandlingene med NSF.

- Petter har hele tiden regnet med at man skulle bli enige om en god avtale. Nå er den på plass. Det er vi alle glade for, og Petter kan fortsette å konsentrere seg fullt ut om treningen, sier Are Sørum Langås i Nye Høyder.

Dialog
Northugs hovedsponsor har godkjent avtalen. Det samme har sponsorene til Norges Skiforbund.

Ifølge avtalen vil Northug kunne benytte seg av Skiforbundets og Olympiatoppens støtteapparat, heter det i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

De har i dialogen med Petter Northug vært opptatt av å ivareta interessene til forbundets samarbeidspartnere og samtidig legge til rette for at Northug kan prestere så godt som mulig.

- NSFs sponsorer har vært samarbeidsvillige og løsningsorienterte, og derfor gjort det mulig å signere representasjonsavtalen med Petter Northug. Vi ser fram til en spennende vinter med OL som høydepunkt, sier NSFs generalsekretær Stein Opsal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere