*Nettavisen* Sport.

Northug økte ledelsen

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Norge utklasset konkurrentene i Falun, og aller best var Petter Northug.

22.03.13 18:04

De norske herrene gikk knallbra på fredagens renn i Falun, og hele seks nordmenn plasserte seg blant de sju beste på 3-kilometeren. Pallen ble tapetsert av det norske flagget, og helt øverst sto Petter Northug.

27-åringen gikk ut sist på intervallstarten, etter at han vant sprinten i Stockholm, og fikk med seg flere viktige verdenscuppoeng med fredagens seier.

- Jeg hadde ikke den beste følelsen i dag, så det føles bra å vinne og få med seg 15 bonussekunder, sa Northug til NRK etter rennet.

Pål Golberg ble nummer to, og Anders Gløersen nummer tre. Det svenske hjemmehåpet Calle Halfvarsson ble presset ut av pallen av de norske løperne, og ble til slutt nummer fire. Martin Johnsrud Sundby gikk inn til femteplassen, Finn Hågen Krogh sjetteplassen, og Eirik Brandsdal sjuendeplassen.

Rennene i Falun er en del av en minitour, som begynte med sprint i Stockholm onsdag. Løperne får bonussekunder ut fra hvilken plass de ender på, og som vinner fikk Northug med seg 15 bonussekunder og 50 verdenscuppoeng, som er halvparten av det som er vanlig. Til gjengjeld får vinneren av hele minitouren med seg 200 poeng. Til sammen har løperne 250 poeng igjen å kjempe om.

Northug leder verdenscupen sammenlagt, 56 poeng foran Alexander Legkov, og 69 foran Dario Cologna. Den norske skikongen leder også minitouren, og ligger godt an, med 27,3 sekunder ned til nestemann, Eirik Brandsdal. Lørdag skal herrene gå 15-kilometer med fellesstart.

- Nå er jeg i en forsvarsposisjon og må ikke være for defensiv på fellesstarten i morgen. Jeg må være på hugget og være på vakt for Legkov og Cologna. Jeg har troen på sammenlagtseieren, sier Northug.

Det var lenge usikkert om det i det hele tatt ville bli renn i Falun fredag. Løperne mente løypeprofilen var dårlig, og stemplet den som helsefarlig. De truet med å ikke stille til start dersom FIS ikke gjorde endringer. Arrangøren ga i morgentimene etter for løpernes krav, og kuttet den lange utforkjøringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag