RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug optimist tross treningspause


Petter Northug tror han snart er tilbake i trening. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Petter Northug tror han snart er tilbake i trening. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Petter Northug er trygg på at han snart er tilbake i full trening etter den siste tidens ufrivillige treningsavbrekk.

Northug har følt seg sliten i kjølvannet av et treningsopphold i Spania nylig og valgte å stå over Blink-festivalen i Sandnes i forrige uke. Også denne ukens landslagssamling i Steinkjer går uten medaljegrossisten.

Landslagstrener Arild Monsen har overfor NTB vedgått at det knytter seg usikkerhet rundt 32-åringen.

Fredag deltok imidlertid Northug på et arrangement i Steinkjer. Der lettet langrennsstjernen på sløret rundt hvordan han opplever sin egen form.

– Jeg stresser ikke med at jeg har litt tyngre dager nå. I vår treningshverdag vil du møte dager som er litt tyngre. Da handler det om å lytte til kroppen og ikke gjøre dumme ting som kan gjøre det til en lengre periode. Jeg er tilbake i full trening innen veldig kort tid, sa Northug ifølge Trønder-Avisa.

Han omtalte videre formen som "stigende".

Northug har nylig vært gjennom medisinske tester. Ingen av dem viste tegn til at det er noe alvorlig med medaljegrossisten.

– Jeg er ikke sånn superbekymret. Hvis dette går seg til, er det ingen som tenker på denne uka til vinteren. Vi får bare håpe det er en vanlig kroppslig reaksjon, og at det ikke blir noe mer, sa sprinttrener Monsen til NTB tidligere denne uka.

Netse oppgave for Northug er i utgangspunktet Toppidrettsveka i neste uke. Foreløpig skal det ikke være tatt noen avgjørelse rundt deltakelse der.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere