RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug påmeldt til skadinavisk cup i Piteå

USIKKER: Petter Northug er påmeldt til renn - men det er usikkert at han går.
USIKKER: Petter Northug er påmeldt til renn - men det er usikkert at han går. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
.. men det er fortsatt usikkert om han deltar.

Petter Northug er påmeldt til Skandinavisk Cup i Piteå til helgen. Det bekrefter rennleder Jenny Axelsson til den svenske avisen Expressen onsdag.

- Han er meldt inn til alle de tre turneringsdagene i helgen. Det blir veldig moro, selvfølgelig. Interesseren er allerede stor, etter som vi har et så sterkt startfelt, men det er klart det blir enda mer interesse når Petter kommer hit, sier Axelsson videre.

Det er likevel høyst usikkert om Northug faktisk kommer til å stille til rennet i nord-øst Sverige. TV 2 har nemlig snakket med trener Stig Rune Kveen som heller kaldt vann på påstandene.

- Det er høyst usikkert at han går i Sverige. Strindheim (Northugs langrennslag) har rutinemessig meldt på Northug før fristen gikk ut, skriver Kveen i en SMS til TV-kanalen.

De skriver også at Northug er medlt på alle øvelser i VM i Gåsbu fra 11 til 13. januar. Der skal han, etter planen, delta i sprint, 15 km fri og 30 km skiathlon.

Northug har vært mye i søkelyset den siste tiden etter at han ikke ble tatt ut i den norske troppen til Tour de Ski. 31-åringen var førstereserve ved forfall, men slapp aldri til.

Nyttårsaften stilte Northug til start for Strindheim i Strindheimstafetten, der blant annet også Johannes Høsflot Klæbo stilte til start.

Han ble også tilbudt verdenscupplass av landslagsledelsen nylig der han skal gå med fokus på å komme i form til OL i Sør-Korea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere