RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug psyket ut av lillebror

(FOTO: Anders Skjerdingstad/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Petter Northug ble ikke bare slått. Han fikk også verbal juling av lillebror Tomas.

MOSVIK (Nettavisen): Petter Northug (21) hadde ingen forventninger om å vinne den andre etappen av Tour de Trøndelag – som var et 5,6 kilometer langt bakkeløp med målgang ved Mosviksenderen.

Men at avstanden opp til vinneren Petter Eliassen skulle bli nesten tre minutter, var en smule overraskende.

- Spurte om jeg sparte meg
Og at lillebror Thomas også skulle snike seg foran på resultatlista, var rett og slett ydmykende. Måten det skjedde på, gjorde ikke saken bedre.

- Han psyket meg fullstendig ut nedi der. Han lå i rygg på meg ganske lenge, og så spurte han om jeg tok det med ro for å spare meg til etappen i kveld. Men det gjorde jeg absolutt ikke. Jeg hadde ikke mer å gi, innrømmer storebror overfor Nettavisen.

Det svake løpet ødela trolig Petters muligheter til sammenlagtseier i Tour de Trøndelag, selv om etappeløpet avgjøres med favorittdistansen 15 km fristil på rulleski fredag kveld. Men Northug fortviler ikke.

Åtte kilo for tung
- Det er ikke noe stort poeng, men jeg må ta i betraktning at jeg er sju-åtte kilo over konkurransevekt akkurat nå. Det spiller en viss rolle i et tøft bakkeløp som dette, sier stafettverdensmesteren fra Sapporo.

Ydmykelsen var imidlertid ikke større enn at smilet fort var på plass igjen da Petter fikk pusten tilbake.

Smilte gjorde også lillebror Tomas. For selv om han er i stand til å presse storebror Petter på enkelte treningsturer, er det ikke hverdagskost å slå ham i konkurranse.

Deler hybel
- Normalt slår Petter meg med minst et minutt i denne løypa, medgir Tomas.

I likhet med storebroren er han et stort langrennstalent. Brødrene deler hybel i Meråker – der yngstemann er elev ved skigymnaset.

Ifølge pappa John er Tomas minst like treningsivrig som Petter.

- Han har nesten vært litt for ivrig. I fjor trente han femti timer mer enn Petter gjorde som 17-åring. Det ble nesten i overkant, så nå har vi justert litt på opplegget, sier John Northug til Nettavisen.

Knallsterk juniorjente
Petter Eliassen vant altså bakkeløpet foran Anders Södergren og Simen Østensen. Sammenlagt er rekkefølgen den samme foran 15-kilometeren fredag kveld.

Kvinneklassen i Tour de Trøndelag er tynt besatt, men det tar ikke noe bort fra prestasjonen til juniorjenta Marthe Kristoffersen – som nesten holdt følge med Northug-brødrene i fredagens bakkeløp. Bare 16 sekunder skilte Petter Northug og Marthe Kristoffersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere