Gå til sidens hovedinnhold

Northug reddet Norges ære

Spurtslo Axel Teichmann, og sikret andreplassen i Tour de Ski.

Han har imponert i løp etter løp under årets Tour de Ski, og i søndagens sisteetappe hentet Petter Northug nok en gang fram kjempekreftene når det gjaldt som mest.

Nordmannen startet den 10 kilometer lange løypa som nummer fem, 1.19 minutter bak ledende Dario Cologna. Dette skulle imidlertid vise seg å være litt i meste laget for den 22 år gamle trønderen.

Duell med Teichmann
Men Axel Teichmann på andreplass var fortsatt innen rekkevidde, og etter en maktdemonstrasjon på den siste kilometeren tok Northug igjen tyskeren, og vant spurtduellen på oppløpet.

Dermed sikret han seg en plass på det nest høyeste trinnet på seierspallen. I mål var Northug 59 sekunder bak Cologna, som hadde full kontroll og vant som han ville. Axel Teichmann ble nummer tre.

- Jeg var så sliten når jeg var i ryggen på Teichmann. Jeg prøvde å gå opp på siden av ham for å roe tempoet. Han var nok også sliten, så jeg prøvde å vente så lenge som mulig før jeg satte inn det siste rykket, sa Northug til NRK etter det tøffe løpet.

- Det at han ikke klarte å svare på det var bare helt fantastisk. Dette var et helt perfekt løpsopplegg for min del. Jeg hadde en drøm om å komme på pallen, men at jeg skulle bli nummer to er helt utrolig.

Northugs andreplass er også den beste norske plasseringen i Tour de Ski noensinne, siden konkurransen for første gang ble arrangert i sesongen 2006/2007.

Etterlyser stabilitet
Landslagssjef Åge Skinstad var storfornøyd med at det ble en god avslutningsdag for Norge, men påpeker likevel at de norske gutta fortsatt trenger mer stabilitet før noen kan være med å kjempe om førsteplassen.

- Det var veldig moro at vi lyktes med det siste vi gjorde her. Petter viste styrke opp bakken. Nå må vi bare fortsette å trene mye. Våre løpere har vært gode hver sin dag, men ingen har prestert maks alle dagene, oppsummerte Skinstad årets Tour de Ski-innstats..

Og Skinstad har absolutt et poeng, for de andre norske løperne hadde på ingen måte noen stor dag. Martin Johnsrud Sundby ble nest best på en åttendeplass, mens Eldar Rønning falt ned til en 14.-plass.

John Kristian Dahl ble nummer 22, og Tord Asle Gjerdalen fulgte på en 23.-plass. Tor Arne Hetland endte helt nede på 43.-plass.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken