*Nettavisen* Sport.

Northug rett til sengs

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

For nå skal han trosse forkjølelsen for å bryte en ny barriere.

03.01.09 17:54

VAL DI FIEMME (Nettavisen): - Neste år skal jeg på pallen, sa Petter Northug etter å ha blitt nummer fire i jomfruutgaven av Tour de Ski for to år siden.

Han fulgte opp med en åttendeplass.

Nå er det imidlertid duket for at 22-åringen fra Framverran i Mosvik endelig kan klatre opp på seierspallen sammenlagt i Tour de Ski. Med forkjølelse i kroppen gikk han et av sine beste klassiskløp da han ble nummer åtte på den klassiske fellesstarten i Val di Fiemme lørdag, mindre enn sju sekunder bak vinneren Dario Cologna.

Spent på kroppen
Northug er nummer fem i sammendraget etter seks av sju etapper. Avstanden opp til ledende Dario Cologna er 1.23 og til Axel Teichmann på andreplass er det 49 sekunder. Dem kan Northug trolig glemme.

18 sekunder opp til Eldar Rønning på tredjeplass og fire sekunder til Vassili Rotsjev bør være langt mer overkommelig.

- Jeg håper det, sier Northug på direkte spørsmål om det blir pallen.

Men noen garantier er det uaktuelt å utstede. For forkjølelsen sitter i.

- Det blir veldig spennende å se hvordan kroppen reagerer på løpet i dag, erkjenner Northug, som ikke tok seg mange minuttene til å snakke med pressen etter lørdagens etappe.

- Imponert av Petter
- Nå blir det å få i seg nok mat og drikke, og å komme seg i seng så fort som mulig.

- Hva tenker du om ”monsterbakken”?

- Den tenker jeg minst mulig på...

Landslagstrener Morten Aa Djupvik holder nå en knapp på Petter Northug som Norges beste sammenlagt, selv om Eldar Rønning har et bedre utgangspunkt.

- Jeg ble litt imponert av Petter i dag. Å levere et sånt løp når han har hanglet som har gjort, det synes jeg er veldig positivt, sier Djupvik, som erkjenner at det er tredjeplassen det handler om for Norge.

Hadde håpet
- At vi skal klare å ta igjen Dario Cologna og Axel Teichmann ser jeg på som usannsynlig, selv om vi vet at alt kan skje.

Djupvik innrømmer at han ikke er helt fornøyd med at sammenlagtseieren er utenfor rekkevidde, og heller ikke med at pallen glapp for Norge i den klassiske fellesstarten.

- Jeg hadde håpet at vi hadde løpere som skulle være med helt inn både i dag og sammenlagt, fastslår Djupvik, som samtidig understreker at han ikke er misfornøyd med en mann på pallen sammenlagt.

Akkurat litt for dårlig
Martin Johnsrud Sundby ble beste nordmann lørdag på sjetteplass. Petter Northug ble nummer åtte, mens Eldar Rønning endte på 12.-plass.

- Jeg følte meg knallpigg på oppvarminga. Men dessverre ble det akkurat litt for dårlig i dag igjen, sier Rønning.

Også lørdagens etappe ble dominert av Dario Cologna og Axel Teichmann. Ikke bare var de øverst på resultatlista. De sanket også med seg henholdsvis 30 og 50 bonussekunder fra de innlagte spurtene.

Derfor blir søndagens avsluttende klatreetappe en ren duell mellom verdens to beste langrennsløpere. Så får Norge konsentrere seg om kampen om å bli best av de nest beste.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag