Gå til sidens hovedinnhold

Northug risikerer alt

Lader opp til en hektisk sesong på 2000 meters høyde.

Petter Northug er på plass i Seiser Alm sammen med langrennslandslaget for å delta på den andre av fire høydesamlinger før desember.

Sesongens to store mål skal utkjempes like i nærheten, og Northug avslører at han går for både sammenlagtseier i Tour de Ski, og et godt VM.

Mange vil kalle det galskap. Northug vil ikke strekke seg lenger enn «risikabelt».

- Jeg har egentlig bra erfaring med å gå Tour de Ski foran et mesterskap. Det kan kanskje være litt risikabelt rett før et mesterskap, men det er jo litt færre konkurranser enn i fjor. Det har fungert for meg. Hadde det dreid seg om OL, kunne vurderingen kanskje blitt annerledes, sier Northug til NTB mellom de tunge treningsøktene i det italienske landskapet.

Forrige sesong ble ingen suksess for den norske skikongen, og en skuffende tredjeplass i Tour de Ski ble fulgt opp med en lengere sykdomsperiode.

Nå er Northug tilbake, og nyter godt av treningen på 2000 meters høyde i Seiser Alm.

- Jeg føler jeg har hatt en bra sommer. Det blir mye høydetrening framover og en tøff høst. Jeg ser fram til den og til å konkurrere. Det blir veldig mye i høyden og også intensivt mellom de samlingene, sier han.

Langrennssesongen begynner med nasjonal åpning 16. november, og helgen etter, 24. november, er det klart for verdenscupåpning.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett