Gå til sidens hovedinnhold

Northug-rival sliter

Jesper Modin føler seg sviktet av svenske leger.

Sprintspesialisten har knapt vist seg i langrennssporet denne vinteren. Årsaken er sykdomsproblemer som nekter å slippe taket.

24-åringen har slitt med kroniske symptomer som trøtthet og hodepine helt siden han kom hjem fra en ferie på Bali i 2010. Før jul så ikke langrennsløperen noen annen utvei enn å ta en pause fra idretten.

- Sier det er innbilning
Modin har besøkt flere leger i håp om å finne årsaken til problemene, men uten resultat. Nå føler 24-åringen seg dårlig behandlet, skriver Norrländska socialdemokraten.

- Men skulle jo gjerne ha funnet en lege som virkelig ikke gir seg. Det er litt sånn at man har møtt en spesialist som sier: «Jeg vet nok ikke hva det er, men lykke til. Vi høres», sier Modin til lokalavisen – og tilføyer:

- De sier at det bare er innbilning.

Overfor storavisen Expressen utdyper han det siste.

- Ingen sier rett ut at jeg innbiller meg alt sammen, men de antyder ting. De sier at det har gått bra å gå på ski tidligere, så da kan det ikke være noe problem. Man hører på tonen at de ikke tar det på alvor. De tror det er noe mentalt, sier han.

Det siste gjør vondt å høre.

- Absolutt. Det er som et slag i ansiktet, sier Modin.

Avventer svar
24-åringen innrømmer gjerne at han er fortvilet over situasjonen, og i øyeblikket trener han nær sagt ingenting.

Drømmen er likevel å kunne delta i renn før årets sesong er omme. Før den tid håper han imidlertid å få svar på hva som feiler kroppen hans.

- Akkurat nå har vi noen interessante spor å følge. Det er noen prøver jeg venter svar på, og forskjellige legeutredninger som skal avsluttes. Men enn så lenge vet jeg ingenting om hvordan dette skal gå, sier han til Expressen.

Jesper Modin har et knippe pallplasser i verdenscupen - alle i sprintrenn. (ANB)

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken