Ifølge den svenske avisen Aftonbladet, har en av Petter Northug sine pokerkontoer vært svært aktiv under OL i Sotsji.

TV 2 hevder de har sikre kilder på at det er den norske langrennsløperens konto som har vært i bruk, men at det er usikkert om det er Northug selv som har spilt.

Kontoen, med pokeralias «NorthugJr», var i bruk på nettstedet PokerStars både lørdag og søndag, og hvis det er Northug selv som har spilt, har han altså gjort dette på en konkurransedag. 28-åringen gikk inn til en meget skuffende 17.-plass på søndagens duatlon, og etter at også sprinten gikk dårlig, har han blitt vraket til fredagens 15.-kilometer.

Aftonbladet mener å vite at Northug har spilt 357 hender i løpet av helgen, og at han endte med totalt 20.000 kroner i minus.

Etter onsdagens vraking økte tapet betydelig. I løpet av de siste 24 timene skal kontoen ha pådratt seg et tap på 127.000 kroner fordelt på 246 hender.

Northugs trener, Eirik Myhr Nossum, har ikke fått med seg om Northug spiller poker, eller ikke.

- Dette er helt ukjent for meg. Det eneste jeg så at han hadde med seg til OL, som var litt merkelig, var femmilsboka av Thor Gotaas. Om han har lest eller gjort noe annet, så er jeg skråsikker på at det ikke er årsaken til at han ikke har gått fortere på ski i dette OL, sier Myhr Nossum til TV 2.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at det ikke vil være et problem dersom Northug spiller poker under OL.

- Det er uproblematisk for meg. Poker er noe Petter har drevet med hele sitt liv. Det er en del av hans livsstil. Så lenge det ikke går ut over resultatene i løypa, så har vi ingen restriksjoner mot dette under et mesterskap, sier Løfshus til TV 2.

Northug har tidligere fortalt at han brukte dødtiden under OL i Vancouver for fire år siden på å spille poker, men det er uvisst om tapene var like store da. Han er heller ikke den eneste i Sotsji som kobler av med det kjente kortspillet mellom konkurransene, og både Gregor Schlierenzauer, Bode Miller og Marcus Hellner skal ha vært aktive under de pågående lekene, ifølge pokerlistings.com.