Gå til sidens hovedinnhold

Northug slår tilbake mot kritikken

- De prøver å skape en konflikt som ikke finnes, sier skikongen.

Petter Northug har ytret ønske om å stå på egne bein i oppkjøringen til Sotsji-OL i 2014. Likevel tilbakeviser han at han har kritisert landslagsledelsen.

Ifølge VG var én av hovedgrunnene til at Petter Northug tvilte på et fortsatt samarbeid med landslagsledelsen at han var misfornøyd med lederskapet, noe landslagstrener Trond Nystad ikke hadde hørt tidligere.

- Det kan bety ett av to. Enten har han ikke lyst eller turt å ta det opp, eller så er alt veldig bra. Jeg forholder meg til at sist gang vi snakket sammen så var planen at han skulle gå OL, verdenscup og Tour de Ski. Avgjørelsen er ikke tatt. Han vurderer forskjellige ting, sa han til VG.

I en SMS, som blant annet ble sendt til NTB, skriver Northug at han ikke kritiserer ledelsen:

- Det virker som om VG forsøker å skape en konflikt som ikke finnes. Jeg er svært fornøyd med tilværelsen på landslaget gjennom ti år. Det norske opplegget er best i verden.

Northugs fremtidsplaner har vært bredt omtalt og tidligere i uken ble det kjent at Coop er villige til å legge et tosifret millionbeløp på bordet for å få til en avtale. Northug forteller videre at han er i samtaler med landslagsledelsen om fremtiden.

- Vi har ikke konkludert ennå. Dette handler ikke om kritikk, men om eventuelle justeringer i opplegget. Det er for å sikre flest mulig gull for Norge fremover, skriver han.

Skipresident Erik Røste ønsket fredag ikke å ta del i diskusjonen rundt Northugs fremtid på landslaget.

- Jeg kan si noe om dette når ting rundt Northug er avklart, sa han til NTB. (©NTB)

Kommentarer til denne saken