BEITOSTØLEN (Nettavisen): Torsdag fleipet Petter Northug (24) om at Charlotte Kalla var den eneste svensken som kunne slå ham i vinter.

Et døgn senere måtte han bare innrømme at Kalla faktisk kunne ha slått ham i sesongåpningen.

- I dag hadde jeg fått stryk av Kalla de ti siste kilometerne, sier Northug – etter å ha gått inn til en 49.-plass på 15-kilometeren i fristil.

Uten å vite det, hadde han da allerede fått stryk av Therese Johaug. Hun vant kvinnenes 10-kilometer med tiden 28.17,4. Northug brukte faktisk 28.22,2 minutter på sin siste mil, riktig nok med fem kilometer i beina fra før.

Northug ble klokket inn på 41.12,4 og var med det hele tre minutter og 35 sekunder bak den russiske vinneren Alexander Legkov.

- Game over
- Jeg var redd Legkov skulle ta meg igjen med en runde, sier Northug, som lå i ryggen på russeren en liten kilometer.

- Så var det game over, erkjenner han.

Til tross for det mildt sagt dårlige resultatet, er han ikke bekymret for fortsettelsen. Han hadde på forhånd varslet at han driter i det som skjer i den nasjonale åpningen på Beitostølen, men at han skal stille med vesentlig piggere bein når verdenscupen innledes i Gällivare neste helg.

- Hvorfor skal jeg være bekymret? Dette viser at jeg trengte en gjennomkjøring. Og jeg trenger nok to gjennomkjøringer til før jeg slipper opp, så jeg satser på å gå både lørdag og søndag også, sier 24-åringen.

Bra treningsøkt
At han hadde håpet på en bedre opplevelse, legger han likevel ikke skjul på.

- Jeg hadde håpet å få noen gode svar. Det fikk jeg ikke. Men jeg fikk ei veldig bra treningsøkt, konstaterer han.

- Er det mulig å kjempe i toppen allerede i Gällivare?

- Ja.

Det ble altså russisk seier på Beitostølen, og ikke bare det. Petr Sedov og Jevgeni Belov sørget for en helrussisk pall, og ytterligere to russere var inne blant de sju beste.

- Det er bra de er i form nå i november. Det er i februar det gjelder, konstaterer Northug tørt.

Ouren beste nordmann
Beste nordmann ble Geir Ludvig Aasen Ouren, som tradisjonen tro har prikket inn formen til åpningshelga på Beitostølen. Han ble nummer fire.

Martin Johnsrud Sundby ble beste landslagsløper på sjetteplass, mens Chris André Jespersen fra Team Manpower ble nummer åtte, skiskytteren Ole Einar Bjørndalen nummer ni og Sjur Røthe, også han fra Team Manpower, nummer ti.

Se resultatene her!

Herrelandslagssjef Vidar Løfshus bekrefter at Ouren dermed tok et langt steg nærmere deltakelse i verdenscupåpningen i Gällivare.

Der er det allerede klart at Petter Northug (friplass), Kristian Tettli Rennemo (friplass), Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen og Petter Eliassen går. Simen Østensen går definitivt ikke, og det gjør kanskje heller ikke Eldar Rønning.

Dermed kan det være rom for ytterligere tre løpere. Ouren blir altså en av dem, mens det trolig står mellom Jespersen, Bjørndalen og Røthe om de to siste plassene.

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her