Gå til sidens hovedinnhold

Northug slått igjen

I fjor spurtet han fra alle. Det klarte han ikke i år.

I fjor hentet Petter Northug inn alle konkurrentene på den første fellesstarten i Tour de Ski.

Lørdag klarte han ikke å gjenta det.

Nordmannen avanserte riktignok 700 meter før mål, men han manglet den ekstra eksplosiviteten vi er vant til å se fra Meråker-gutten. Dermed klarte han aldri å utfordre om seieren lørdag.

Til slutt ble han nummer fem.

Dermed mistet han også verdifulle bonussekunder, som ble utdelt til de tre beste.

24 sekunder bak
Sveitsiske Dario Cologna var først i mål, mens kanadiske Devon Kershaw, som gikk ut som nummer 37, ble nummer to. Russeren Alexander Legkov tok 3. plassen.

Sammenlagt leder Cologna med 5,5 sekunder på Kershaw, russiske Legkov er nummer tre, 10,8 sekunder bak, russiske Ilia Chernousov er nummer fire, mens Northug har 20,4 sekunder å ta inn på lederen.

De andre nordmennene skuffet imidlertid voldsomt. Tord Asle Gjerdalen startet som nummer 12, men gikk i mål som nummer 30. I stedet er Roger Aa Djupvik nest beste nordmann på 26. plass.

Her ser du komplett resultatliste.

Søndag er det klassisk sprint i Tour de Ski. Er Northug i normalt slag, vil han kunne skaffe seg verdifulle bonussekunder der. Mandag er det jaktstart, deretter fortsetter Tour de Ski med ytterligere fire etapper. Den siste gåes i monsterbakken i Val di Fiemme neste søndag.

Avgjøres først i Val di Fiemme?
Northug tror uansett at det meste blir avgjort i Val di Fiemme neste helg. Der gås nemlig de to siste etappene.

Dette sa nemlig trønderen før avreise til Tour de Ski.

- Man må henge med fra start. Man må være med i tetgruppa hele veien. Og når jeg har muligheten, kommer jeg til å satse på så mange bonussekunder som mulig. Jeg har pugget reglene, studert etappene og funnet ut hvor det er sekunder å hente.

- Men det er viktig å ha igjen så mye overskudd som mulig.

Tobias Angerer, som vant første Tour de Ski, måtte gi seg i løpet av rennet.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken