Gå til sidens hovedinnhold

Northug spent på taktomslaget

Du trodde kanskje det var Petter Northugs største styrke?

Det har blitt et kjennemerke og en klassiker på YouTube: Petter Northug som slår om takten og spurter fra konkurrentene på de siste hundre meterne.

Derfor er det kanskje litt oppsiktsvekkende når Northug uttrykker følgende lille bekymring før verdenscuprennene på hjemmebane i Granåsen denne uka:

- Jeg er spent på om jeg har taktomslaget. Det blir en utfordring.

Du tror kanskje det har en sammenheng med at Northug er sliten. Det har det ikke.

Slo Emil Jönsson
Derimot handler det om at rennene i Granåsen går i klassisk stil. Det er noe helt annet enn skøyting.

- Pigginga tror jeg sitter bra. Men taktomslaget i diagonal er jeg usikker på. Det blir nøkkelen hvis jeg skal gjøre det bra i sprinten torsdag, sier Northug til Nettavisen.

Petter Northug har faktisk ikke gått en klassisk sprint siden i Drammen 14. mars 2007. Da ble han nummer 37 og kom seg ikke videre fra prologen.

- Men jeg slo jo Emil Jönsson i klassisk sprint under junior-VM i 2005. Hvis jeg klarer å gå videre fra prologen, tror jeg faktisk jeg har en bra mulighet til å ta en del poeng, sier 23-åringen, som kjemper en tøff kamp med sveitsiske Dario Cologna om sammenlagtseieren i verdenscupen. Cologna leder med 89 poeng.

Spent trener
Landslagstrener Morten Aa Djupvik er nøktern optimist på elevens vegne.

- Jeg vil vel tro Petter har et klart forbedringspotensial i klassisk sprint. Det er en av hans største utfordringer, hvis du ser det i sammenheng med andre konkurranseformer. Men jeg har ikke sett han i en klassisk sprint på to år, så det skal bli veldig spennende å se.

- Har han en god dag på hugget, er han kanskje akkurat god nok til å gå videre fra prologen. I så fall har han gjort jobben sin. Med tanke på at sprinten er det første av seks renn på elleve dager, er det egentlig ikke så om å gjøre at Petter går semifinale og finale, sier Djupvik til Nettavisen.

Flest mulig poeng
Han kommer uansett ikke til å be Northug ta det med ro i en eventuell kvartfinale. Det kommer da heller ikke på tale for hovedpersonen.

- Jeg må selvfølgelig gjøre noen taktiske vurderinger underveis. Men jeg går selvfølgelig for å få med meg så mange poeng som mulig. Og jeg har i hvert fall et håp om å gå videre fra min første klassiskprolog, sier Petter Northug.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken