*Nettavisen* Sport.

Northug spurtet inn til ny seier

Foto: Srdjan Zivulovic/SCANPIX

Nordmannen tok sin tredje verdenscupseier for året i slovenske Rogla.

17.12.11 13:54

Det var ventet at russerne skulle gi Petter Northug hardest kamp i lørdagens fellesstart i 15 kilometer klassisk stil i slovenske Rogla. Sveitsiske Dario Cologna stilte også fra start, og var også sett på som en av favorittene før løpet.

Og det skulle stå mellom forhåndsfavorittene. Russiske Evgeniy Belov, Alexander Legkov og Maxim Vylegzhanin kjempet hardt hele veien, og lå store deler av løpet i ledelsen.

Litt lenger bak i tetgruppen lå nevnte Northug og Cologna og lurte. De to løperne holdt hele tiden en komfortabel avstand til teten, og så ut til å spare krefter til en eventuell spurt.

På siste runde prøvde russerne å rykke fra konkurrentene uten hell. Rykket så ut til å koste krefter for russerne.

Kasakhstansk rykk
I stedet var det Alexey Poltoranin fra Kasakhstan som prøvde seg.

Kasakhstaneren fikk en liten luke i den siste bakken før mål, men Northug og Cologna kom fort bakfra, og luken ble fort tettet igjen. Noen hundre meter før mål passerte Northug og Cologna Kasakhstaneren.

- Måtte i kjelleren
Sveitseren virket sterk og lå lenge side om side med nordmannen, men Northug ble for tøff. Nordmannen tok frem kjempekreftene på oppløpet slik han har gjort så mange ganger før og spurtet inn til en ny verdenscupseier.

- Det var mye vanskeligere enn det så ut til. Jeg måtte helt i kjelleren, sier Northug til NRK.

- Det var hardt. Jeg vet jeg kan gå fortere på et oppløp, men det holdt i dag, sier nordmannen.

I toppform til Tour de Ski
- Jeg var sliten i dag. Dette blir vel den siste hardøkta før Tour de Ski. Nå må jeg hjem og få overskudd og holde meg frisk, sier Northug.

- Formen er veldig bra, men mentalt skal jeg være mer fokusert og på topp under Tour de Ski. Jeg har et lite tak på rivalene nå, og det er godt å vinne på en dag som ikke er 100 prosent, sier han.

Northug tok med dagens seier sin tredje individuelle verdenscupseier for året og økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Cologna endte på andreplass, mens Poltoranin sikret seg tredjeplassen.

Tungt for de andre norske løperne
De andre norske løperne hadde ingen spesiell god dag på jobben. Eldar Rønning endte på en 17. plass og ble nest beste nordmann, 18 sekunder bak Northug.

Simen Østensen tok 23. plassen, mens Petter Eliassen og Martin Johnsrud Sundby ble nummer 30 og 33.

Finn Krogh og Sjur Røthe brøt rennet.

Se hele resultatlisten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.