RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug spurtslo Marit Bjørgen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kongen og dronningen møttes til superduell.

Det var langrennskongen mot langrennsdronningen. Det var 1.400 meter langt. Det var Mosjøen sentrum og bysprinten. Det var superduell - en duell som visstnok aldri hadde vært gått før.

Marit Bjørgen skulle hatt 20 sekunders forsprang i duellen, og gikk ut i stor fart. Etter bare 7-8 sekunder ble imidlertid Northug sluppet ut, og etter første runde hadde Northug tettet luka.

Han la seg da i rygg på Bjørgen.

De siste 700 meterne ble et realt lureløp, men ut av den siste svingen, en 180 graders sving 50 meter før mål, satte Northug inn sitt berømte rykk.

Det var til og med Bjørgen sjanseløs på, og dermed kunne Northug juble for seier.

- Marit er egentlig bedre enn meg, så dette er jeg veldig fornøyd med, sa Northug glisende etter målpassering.

- Du hører i alle fall at han puster, sa Bjørgen humrende.

Hun kunne i alle fall trøste seg med at hun vant kvinneklassen i showrennet tidligere lørdag. Northug derimot gikk ikke til topps i herreklassen. Mosvika-gutten har slitt med sykdom, og var aldri i nærheten i herreklassen som til slutt ble vunnet av svenske Teodor Petersson.

Flere av verdens beste, blant annet Dario Cologna, Therese Johaug, Øystein Pølsa Pettersen og Renato Pasini, stilte til start i showrennet i Mosjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere