Halfvarsson virket pigg på herrestafettens andre etappe fredag. I felt med blant andre Martin Johnsrud Sundby og Iivo Niskanen gikk svensken fram i tet, og han så ut til å ha kjempekrefter da han økte tempoet i en motbakke.

Bare minutter senere var det derimot slutt for 29-åringen. Halfvarsson ble fragått og vekslet til slutt nesten et halvt minutt bak tettrioen bestående av Norge, Finland og Russland. Dermed var Sverige ute av gullkampen.

Langrennslegenden Petter Northug er for tiden ekspert hos TV 2 og har vært rival med Halfvarsson i en årrekke. Han langet ut mot svenskens taktiske egenskaper.

- Nei, nei, Calle. Du klarte det igjen, ja. Igjen! Hva er det han holder på med? var den brutale dommen på direkten hos kanalen.

- Må i fengsel

Northug har også tidligere kritisert svenskens taktikk. Han mente manøveren med å dra tidlig på etappen og bruke unødvendig mye krefter, for så å sprekke, var elendig.

- Du må få straff. Du må fengsel i 13 år. Da lærer du kanskje. Det er så dårlig å gjøre det gang på gang, sa han.

Expressens kjente langrennskommentator Thomas Pettersson reagerer sterkt på Northugs uttalelser. Han omtaler trønderen som en «sjefsmobber».

«Å koble sammen dopingskandalen, som har skitnet til hele dette VM, med Calle Halfvarssons renn i dag er ikke bare usmakelig. Å raljere om at Halfvarsson burde være neste mann som tas i en razzia og sendes i fengsel, er ikke bare lite morsomt. Det er motbydelig», skriver Pettersson.

Syrlig Halfvarsson-svar

Videre argumenterer han for at Northugs utspill er «feig mobbing».

«Jeg har aldri ment at det er spesielt kult å spytte på dem som allerede ligger nede. Aldri ansett det som tøft å håne de som allerede er knekte. Aldri syns at det er morsomt å fnise på seg tårer av at andre mislykkes».

Det ble til slutt en femteplass for Sverige på fredagens VM-stafett. Da Halfvarsson ble konfrontert med Northug-kommentarene, var han rask i svaret.

- Jeg tror Petter har bedre peiling på fengsel enn det jeg har, svarte Halfvarsson.

Northug ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for promillekjøring i 2014. Han fikk innvilget hjemmesoning med fotlenke.

(©NTB)