*Nettavisen* Sport.

Northug stormer videre

Foto: (FOTO: Primoz Lovric/SCANPIX)

Junioren Petter Northug (20) fortsetter å imponere. I natt gikk trønderen inn til andreplass på verdenscupavslutningen i Japan med krampe i begge beina.

19.03.06 10:17

Petter Northug har vært vinterens store navn på herresiden i norsk langrennssport. Og det til tross for at han ikke var med i OL i Torino. Eller kanskje nettopp derfor. For vrakingen av supertalentet skapte enorme diskusjoner, og har bidratt til at selv de med bare en perifær interesse for vintersport vet hvem 20-åringen er.

Etter den norske OL-fiaskoen har Northug ved flere anledninger bevist at han nok burde fått billett til Torino i februar. I natt slo han til igjen.

Kjempeslit
På den doble jaktstarten i Sapporo ble unggutten nummer to, bare slått av svenske Matthias Fredriksson. Nordthug var med i tetgruppen sammen med Fredriksson, Anders Södergren og estiske Andrus Veerpalu helt til under kilometeren gjensto. Da satte Fredriksson inn støtet.

Nordmannen holdt imidlertid unna for Södergren, og gikk inn til en strålende andreplass. Frode Estil ble nest beste nordmann på en femteplass, med Jens Arne Svartedal og Geir Ludvig Aasen på de to neste plassene.

- Det var jobbeføre og kjempeslit. Jeg gikk sammen med Frode, og lå rundt 15 sekunder bak svenskene. Da jeg fikk meldinger om at forspranget økte, måtte jeg bare trå til for å nå pallen. Jeg var helt nede i kjelleren. Jeg hadde krampe i begge beina, det ristet skikkelig, sier en sliten, men fornøyd Northug til NRK.

Liker VM-løypene
Sesongavslutningen har vært en stor opptur for unggutten, som nå gleder seg til neste års VM i nettopp Sapporo.

- Andreplassen her er en seier for meg. Nå gleder jeg meg til neste år. Løypene her i Sapporo passer meg fint. Jeg liker oppløpet, så dette kan bli spennende.

Tobias Angerer fra Tyskland gikk til topps i verdenscupen sammenlagt, foran Svartedal og Tor Arne Hetland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.