*Nettavisen* Sport.

Northug taus om bråket

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Stjernen har for en gangs skyld ikke noe å si.

14.05.10 22:13

Det siste døgnet har det blitt spekulert i om Petter Northug vil trekke seg fra landslaget, etter at han onsdag måtte stå skolerett for landslagsledelsen og lagkameratene i forbindelse med at han hadde spilt fotballkamp for hjembygda Mosvik, mens resten av landslaget trodde han var hjemme på grunn av sykdom.

Fredag kveld møtes Team Northug og Norges Skiforbund med sportssjef Åge Skinstad i spissen i Mosvik for å rense luften etter de siste dagers spekulasjoner og skriverier i norsk media.

Taus Northug
Hva partene ble enige om på møtet vil imidlertid ikke langrennsstjernen snakke om. Northug gjorde det klart overfor det frammøtte pressekorpset at han ikke ønsker å prate om situasjonen som har blitt avdekket i det siste, skriver VG Nett.

Northug-leieren skal nemlig ha reagert kraftig på måten landslagsledelsen håndterte situasjonen på, og det er altså dette som er bakgrunnen for spekulasjonene om at han vil trekke seg.

Fredag foregår det et stort arrangement i trønderens hjembygd. Der skal langrennskongen hylles for sine prestasjoner i skisporet. Mosviks store helt ble møtt med en skiborg og korpsmusikk da han entret samfunnshuset etter møtet.

- Jeg prater bare om det som skjer her, sier Northug til VG Nett.

- Er ingen mobber
Landslagets sportssjef, Åge Skinstad, innrømmer overfor TV 2 at han håndterte saken feil, men avviser at han er noen mobber.

- At jeg kanskje gjorde en feil ved å gjøre det på den måte, det har jeg ingen problemer med å se. Det er veldig mange måter mange kan gjøre ting på. Det kan oppfattes på forskjellig måter. Men hele hensikten med saken var at Petter skulle få en mulighet til å renvaske seg fra det jeg mener var mer eller mindre ondsinnede rykter, sier sjefen om den mye omtalte episoden.

Skinstad påpeker likevel at han ikke føler noen grunn til å unnskylde seg overfor Northug, og mener at det ikke er noen problemer mellom ham og stjerneleven.

- Jeg har ingen ting å be om unnskyldning for, men beklager det om Petter opplevde det som skjedde på møtet som negativt, sier Skinstad til VG Nett.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.