Petter Northug har ikke vist seg fra sin beste side etter Tour de Ski. Etter å ha gått langløpet Marcialonga, har topplasseringene uteblitt.

På lørdag havnet Northug på 14. plass på 30 kilometer fellesstart. På søndag var han uansett på plass som ankermann for Norge.

Der viste han at den dårlige formen ikke betyr noe på stafett. Etter at en tetgruppe bestående av åtte land hadde gått nærmest samlet hele den siste etappen, viste Northug seg som den sterkeste mannen på slutten.

- Formen er dårlig
Mosvikingen satt opp tempoet på stadion og det var ingen som holdt følge. Nærmest var Russland og Maxim Vylegzjanin, som nesten holdt følge hele veien.

Det var imidlertid ikke noe å gjøre med Northug, som igjen viste seg som verdens beste spurter. Han innrømmer imidlertid at formen ikke er på plass.

- Formen er dårlig. Det var bekmørkt underveis. Jeg ble stiv, men oppe i hodet var jeg innstilt på å vinne den mentale krigen på stafetten, sier Northug til NRK.

Eldar Rønning var førstemann ut for Norge. Han gikk en god etappe og sendte Niklas Dyrhaug ut i tet 7,2 sekunder foran resten av feltet.

Dyrhaug falt
Dyrhaug fikk imidlertid ikke en uproblematisk etappe. 24-åringen falt tidlig på etappen, og det førte til at Norge havnet noen sekunder bak teten.

Mot slutten av etappen satt Johan Olsson opp farten, og Dyrhaug klarte ikke å følge. Dermed vekslet Norge 11, 3 sekunder bak når skøytedelen begynte.

Martin Johnsrud Sundby gikk imidlertid en god etappe. Han hentet igjen tetgruppen og kunne sende Petter Northug ut sammen med de andre tetlandene.

Bortsett fra da Italia og Tyskland prøvde seg tidlig på etappen og da Marcus Hellner prøvde å stikke midtveis, gikk tetgruppen samlet.

Dermed endte det det med spurtoppgjør. Der var Petter Northug igjen sterkest, og sikret altså seier for Norge.