Northug tok første stikk

Foto: Anders Wiklund / Ap / NTB scanpix

Sjekk hvor mange poeng som skiller før thrilleravslutningen i Falun.

20.03.13 22:30

Hele ni norske herrer gikk videre til kvartfinalene på sprinten i Stockholm onsdag, og i finalen sto tre av dem igjen: Eirik Brandsdal, og både storebror og lillebror Northug.

Den eldste av dem, Petter Northug, vant sprinten, og tok dermed første stikk i den usedvanlig spennende verdenscupavslutningen.

Eirik Brandsdal ble nummer to, mens Nikita Kriukov ble nummer tre. Hjemmehåpet Teodor Peterson ble nummer fire, Tomas Northug nummer fem, og russiske Sergey Ustiugov nummer fem.

Northug overtok ledelsen
Stockholm-sprinten er en del av en minitour, som avsluttes med tre renn i Falun til helgen. Løperne står med tidene fra prologen, og får med seg bonussekunder ut fra hvilken plassering de endte på. Som vinner fikk Northug med seg 60 bonussekunder og 50 verdenscuppoeng, som er halvparten av det som er vanlig. Til gjengjeld får vinneren av hele minitouren med seg 200 poeng. Til sammen har løperne 300 poeng igjen å kjempe om.

Northug leder nå verdenscupen sammenlagt, 34 poeng foran Legkov, og 43 foran Dario Cologna.

Det er med andre ord duket for en thrilleravslutning vi aldri har sett maken til.

På kvinnesiden har Kowalczyk allerede avgjort verdenscupen, og med seier på onsdagens sprint leder den polske jenta med nesten 700 poeng på Therese Johaug.

Bjørgen nummer to
Av de norske jentene gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen og Therese Johaug videre fra prologen i Stockholm. Heidi Weng, Kari Vikhagen Gjeitnes, Celine Brun-Lie, Ragnhild Haga og Kristin Størmer Steira ble slått ut.

Fra kvartfinalene var det bare Bjørgen og Flugstad Østberg som klarte å gå videre, og de norske jentene var uheldige og ble plassert i samme semifinaleheat. Derfra var det kun Bjørgen som gikk videre, og den norske skidronningen ble til slutt nummer to, kun slått av Kowalczyk.

Kikkan Randall ble slått ut i kvartfinalen, men sammenlagtseieren i sprintcupen var det ikke som kunne ta fra den amerikanske jenta.

Ni norske herrer i kvartfinale
Eldar Rønning imponerte med seier i prologen, men ble slått ut i kvartfinalen. Hele tolv norske herrer stilte til start, og kun Anders Gløersen, Tord Asle Gjerdalen og Chris Andre Jespersen ble slått ut etter prologen.

Sammen med Rønning, gikk Northug, Finn Haagen Krogh, Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby, Tomas Northug og Petter Eliassen videre til kvartfinale. Både storebror og lillebror Northug kvalifiserte seg til semifinale, sammen med Brandsdal, Røthe og Krogh. Av disse var det kun de to sistnevnte som ikke klarte å komme seg til finalen.

Emil Jönsson vant til slutt sprintverdenscupen på herresiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.