RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug truet i Sverige

Foto: Anders Wiklund (Scanpix)
Sist oppdatert:
Gikk sprintrenn i Stockholm mens svensk politi måtte holde ekstra oppsyn.

Petter Northug fullførte Slottssprinten i Stockholm i mars, uvitende om at politiet hadde mottatt en trussel om at noen var ute etter å «ta» ham, skriver VG.

Dette kommer fram av boken «Gull og grønne svensker» som kommer i salg tirsdag.

Det norske smøreteamet visste om trusselen, men Northug selv ble ikke oppmerksom på det før etter at han hadde gått i mål.

Alvorlig trussel
Politiet hadde indikasjoner på hvem som kom med trusselen og valgte derfor å ta den helt alvorlig. To politimenn fikk i oppdrag å holde seg nær VM-kongen under hele rennet.

Den norske smøreren Kristoffer Moan fikk beskjed om trusselen rett før start av smøresjef Knut Nystad.

Moan siteres i boka på at han fikk beskjed om at den mistenkte var 190 cm høy og skinhead. Han gikk i en lett gjenkjennelig jakke, og det skulle absolutt være mulig å gjenkjenne vedkommende blant publikum.

- Men jeg tenkte jo mitt. Hva om han var bevæpnet? sier Moan i boka.

Moan tok trusselen seriøst og jogget ned sammen med Northug mellom hvert heat. Han sa imidlertid ingenting til skiesset.

- Skjønte noe var på gang
Northug mistenkte likevel at noe ikke var som det skulle.

- Det er jo ikke vanlig at en av smørerne plutselig begynner å jogge rundt meg. Kristoffer var veldig ivrig, han bar sekken min og skia, og det hel føltes veldig rart. Jeg vet jo at han er politimann og jeg la merke til de to svenske politimennene som virket veldig interessert i meg. Jeg skjønte at noe var på gang. Nå smeller det, tenkte jeg, sier Northug.

Langrennsstjernen fullførte sprinten og endte som nummer to bak hjemmefavoritten Emil Jönsson.

Etter målgang tok Kristoffer Moan Northug til side og forklarte oppførselen sin. Northug skal ha tatt det med fatning, men uttaler selv at det hele føltes litt uvirkelig.

- Min første tanke var at vi har tatt langrennssporten til et nytt nivå, med hooligans og greier. Men det er klart, alvoret går jo opp for en etter hvert, sier Northug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere