Fire norske herrelag stilte til start på Sjusjøen i sesongens første verdenscupstafett. Førstelaget, bestående av Eldar Rønning, Finn-Hågen Krogh, Lars Berger og ankermann Petter Northug, var blant de store favorittene, men flere nasjoner stilte med sterke lag.

Svenskene hadde gjort om på den vante formasjonen, som sørget for at de ble den beste stafettnasjonen forrige sesong, og tidligere ankermann Marcus Hellner ble satt på førsteetappen. Det ga rom for unggutten Calle Halfvarsson, som hadde som mål å utfordre Northug i spurten.

Men da et samlet felt kom til oppløpet, hadde verken Halfvarsson eller de andre utfordrerne noe som helst å stille opp med mot monsterspurten til Northug, og det norske førstelaget vant stafetten.

Den eneste som var i nærheten av Northug, var ankermann på det norske tredjelaget, Sjur Røthe. Vossingen ble vraket fra førstelaget etter en dårlig plassering på lørdagens 15 kilometer, men fikk sin revansje på stafetten. Røthe ble sendt ut et halvt minutt etter teten, men gikk en kanonetappe og spurtet inn til dobbelt norsk.

Dermed kopierte herrene de norske damene, som sørget for dobbelt norsk også på kvinnestafetten.

Les saken: - Dette er ingen krise

Johnsrud Sundby meldte pass
I motsetning til kvinnestafetten, var imidlertid herrestafetten meget spennende. Finn-Hågen Krogh, som kom med på førstelaget etter at Martin Johnsrud Sundby trakk seg, ble sendt ut på andreetappen sammen med Russland og Frankrike, og med det russiske andrelaget, Sverige, Finland og Norge II få sekunder bak.

Russland og Frankrike prøvde å rykke fra mot slutten av etappen, men Krogh var knallsterk og tapte ikke mer enn tre sekunder.

Skiskytter Berger kapret tredjeetappen etter lørdagens 15 kilometer, der han ble nest beste nordmann og utklasset Tord Asle Gjerdalen og Sjur Røthe. Han sendte ut Northug på ankeretappen i et samlet felt med Italia, Frankrike, Sverige, Finland og Russland.

De øvrige norske lagene lå langt bak, med tredjelaget nærmest teten, hele 30 sekunder bak.

Hegle Svendsen hentet inn ett minutt
Ankerne i tetgruppa sparte krefter for å prøve og stikke fra Northug i den siste motbakken før oppløpet, og gikk en meget rolig etappe. Det utnyttet Røthe, som gikk sisteetappen for Norge III. Vossingen hentet inn det halve minuttet på tre kilometer, og hang med tetgruppen helt til mål.

Og flere nordmenn ville henge seg på.

Emil Hegle Svendsen, som gikk den siste etappen for Norge II, ble sendt ut godt over minuttet bak teten, men med to kilometer igjen hadde skiskytteren mesterlig tettet igjen luken.

Dermed var det er stor gruppe som sammen gikk inn i spurten.

Der var Northug som ventet overlegen, og fikk tid til et lite Northug-show i det han gikk over målstreken. Denne gangen var det visstnok snakk om et veddemål, som fikk Northug til å etterligne et nesehorn (?).

Røthe og Norge III gikk inn til andreplassen, mens Sverige ble nummer tre. Hegle Svendsen og Norge II ble til slutt ble nummer sju. Norge IIII gikk inn til 13.-plassen.