Northug utlignet i Las Vegas-duellen

Foto: Lina Olofsson (PokerStarsblog.nu)

Petter Northug knuste Marcus Hellner på rulleski. Nå er det poker-VM som avgjør tvekampen.

06.07.10 23:42

LAS VEGAS (Nettavisen): Petter Northug (24) og Marcus Hellner (24) reiste hjem fra Vancouver-OL med to gullmedaljer hver. Nå er duoen tilbake i Nord-Amerika og involvert i nye dueller mot hverandre.

Denne gang er åstedet Las Vegas, og øvelsene består av poker og rulleski. Hellner vant første del av duellen, da han slo Northug i heads-up-poker.

Tirsdag konkurrerte de to langrennsessene mot hverandre på rulleski utenfor hotellkasinoet Palms, i rundt 40 graders varme.

Denne gang var det Northug som vant.

Ikke helt våken
Svensken startet riktignok best og vant det første av tre heat, men i andre heat hadde Petter den viktige første innersvingen i den korte og svingete asfaltløypa, og utlignet til 1-1.

Og i tredje heat viste nordmannen ingen nåde, og slo Hellner selv med start i «ytre bane».

- Det var vinn eller forsvinn. Det var så kort oppløp og så mye svinger at det handlet om å ta helt i starten, sier Northug til Nettavisen etter duellen.

Trønderen hadde da også en naturlig forklaring på hvorfor det gikk galt i første heat.

- Jeg var ikke helt våken, jeg kom rett fra senga, forklarer Northug, som nå fullt og helt kan konsentrere seg om poker-VM i Las Vegas.

- Nå handler det om hvem som kommer lengst i VM, legger langrennsesset til.

Overlevde første spilldag
Det egentlige målet med turen til Las Vegas er nemlig ikke å gå på rulleski. Den kortglade duoen er i Nevada for å spille om VM-tittelen i poker.

Det ventes at rundt 6000 spillere, fra over 100 nasjoner, kommer til å delta i hovedturneringen til World Series of Poker (WSOP), som VM egentlig heter. For å få plass til alle, er spillerne spredt utover fire startdager. Både Northug og Hellner stilte til start mandag, som var den første startdagen.

Det koster 10.000 dollar å delta, men både Northug og Hellner får deltakelsen sponset av Vi Menn og PokerStars. Den som kommer lengst av skiessene, vinner den siste tredjedelen av duellen.

- Det kribler i magen, sa Northug til Nettavisen før han satte seg ved pokerbordet.

Og det er forståelig.

Fjorårets verdensmester, Joe Cada, kunne forlate Rio All-Suite & Hotel i Las Vegas 55 millioner kroner rikere.

Både Northug og Hellner overlevde spilledag 1A, og får nå tre dagers pause før turneringen fortsetter med dag 2A på fredag.

Spilte med stjerne
Starten i pokerturneringen ble for øvrig enda mer spennende enn Northug hadde forutsett, da han havnet på spillebordet sammen med tidligere WSOP-vinner Greg Raymer - atpåtil foran tv-kameraet.

- Jeg var litt nervøs, jeg hadde ikke venta å komme på tv-bord med en stjerne som han, sier skistjernen.

- Men utover dagen følte jeg meg mer og mer komfortabel, fortsetter Northug, som sikret seg avansementet i turneringen med en all-in som vant potten.

De ti beste prosentene av deltakere i turneringen sikrer seg pengepremier, noe trønderen har siktet seg inn mot.

- Nå handler det om å komme seg videre til dag 3, da er man borti pengene. Og det er det som er målet, forklarer han.

Satser hardt
Marcus Hellner, derimot, er ikke like sikker på om Northug klarer akkurat det:

- Det blir spennende, jeg føler at jeg spiller bra, og det er veldig morsomt. Petter satser hardt, og det kan gå veldig bra eller vedig dårlig, sier svensken, som er optimistisk på egne vegne.

- Hvis jeg spiller rolig skal jeg nok klare det.

Etter første spilledag har Marcus Hellner 54.000 dollar i sjetonger, mens Petter Northug har 33.000.

LES MER OM SPILLEDAG 1A HER:

Årets VM-turnering stoppes 17. juli, når det kun er ni spillere igjen, og avsluttes først i november. Dette skyldes at den amerikanske TV-kanalen ESPN, som sitter på rettighetene, ønsker å bevare spenningen helt fram til siste episode skal sendes.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.