Gå til sidens hovedinnhold

Northug vant alt i junior-VM

Petter Northug tok søndag sitt fjerde gull i årets junior-VM da Norge vant stafetten i suveren stil.

- Det er helt rått! jubler juniortrener Jon Arne Schjetne over telefon etter Petter Northugs siste oppvisning i årets junior-VM. Fire gull av fire mulige er sjelden kost. Det siste gullet ble kanskje også det enkleste for 20-åringen fra Trøndelag, som gikk ut med en ledelse på et halvt minutt i Kranj - Medvode i Slovenia søndag.

Totalt seks VM-gull
Glenn Elvestad, Eirik Kurland Olsen og Eirik Sæves la et godt grunnlag på de tre første etappene. De to sistnevnte vekslet først. Northug gikk i mål 14,8 sekunder foran Russlands Ilja Tsjernosov og 15,7 sekunder foran Martin Jaks og Tsjekkia.

Etter at Petter Northug kontroversielt ble vraket fra den norske OL-troppen, har han vunnet alt som vinnes kan.

Først i senior-NM, så i junior-VM i Slovenia. Søndagens stafettgull var nok det enkleste av hans fire gull i VM. Tidligere i årets VM har Northug vunnet sprint, 10 km klassisk og skiathlon. Han vant også to gull- og to sølvmedaljer i fjorårets junior-VM.

Også på kvinnesiden tok Norge stafettgull søndag. Ingunn Weltzien, Marit Liland Fredriksen, Marte Elden og Betty-Ann Bjerkreim Nilsen gikk på det norske laget.

Fredriksen avanserte fra niende- til førsteplass med beste etappetid på andre etappe, mens Elden sendte Bjerkreim Nilsen ut med ledelse før siste etappe. I mål var Norge 5,2 sekunder foran Sverige og 15,6 sekunder foran Russland.

Sterke andreetapper
- Helt utrolig, kjempemessig av alle åtte som var involvert, sier Schetne til TV 2 Nettavisen. Han trekker spesielt fram andreetappene til henholdsvis Eirik Kurland Olsen og Marit Liland Fredriksen.

- I stafetter er man avhengig av å ha fire løpere som leverer, og det gjorde alle i dag. Spesielt Marit Liland Fredrisksens andreetappe, og også guttas andreetappe, var veldig sterke, mener Schjetne.

Nå reiser de norske løperne hjem til Norge. Medaljefangsten ble smått fantastiske sju gull, et sølv og en bronse på åtte distanser.

Neste mål er junior-NM.

- Vi skal feire i bilen oppover Autobahn, så den feiringen blir nok voldsom, smiler Schjetne.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken