De arge langrennsfiendene Petter Northug og Marcus Hellner har ikke lagt konkurranseskiene på hylla selv om snøen har smeltet. Skismurningen har imidlertid blitt byttet ut med hjul, og torsdag møttes de to til rulleskiduell i forbindelse med Bislett Games på Bislett Stadion.

Northug ble som kjent den store VM-kongen, og nordmannen beviste at han fortsatt er best på hjemmebane.

I et bedagelig tempo rundet den svensk-norske duoen fire runder og 1609 meter (én engelsk mil). På oppløpet knallet duellantene selvfølgelig til med en spurt, og som i Holmenkollen var Northug sterkest av de to.

- Det var tyngre enn jeg trodde. Dekket er så mykt, så du får ikke den farten du er vant til, sa Northug til NRK etter det litt utradisjonelle løpet.

- I forkant tenkte jeg at det ikke ville være så ille om jeg tapte, men når det er konkurranse tennes vinnerinstinkter, så det var bittert å tape, innrømmet Hellner.

Skiløperne kunne etter løpet ta plass på tribunen for å kose seg med friidrett. Som de fleste andre gledet deg seg mest til å se verdens raskeste mann, Usain Bolt, løpe 200-meteren.

- Han har imponert meg. Han har et utrolig avslappet forhold til sport og er en fantastisk idrettsmann, mente Hellner, som sammen med Northug fikk møte jamaicaneren.

- Det var stort. Jeg gleder meg stort til å se 200-meteren, sa Northug.