Gå til sidens hovedinnhold

- Northug var ikke på Mallorca

Petter Northug hadde gyldig fravær, men gjorde en stor tabbe.

Petter Northug er i klinsj med landslagsledelsen, meldte TV 2 torsdag kveld. Kanalen avslører at verdens beste langrennsløper måtte stå skolerett da han fire dager forsinket møtte på landslagstrening onsdag.

Andre løpere hadde hørt rykter både om at Northug befant seg på Mallorca og at han trente på rulleski i Trondheim. Beviselig spilte han fotball for Mosvik tirsdag kveld. Det ble nemlig filmet.

- Nei, dette snakker jeg ikke om på TV. Vi får ta det en annen gang, sier Northug selv til TV 2.

Les også: - Brutal måte å straffe Petter på

Rått og brutalt
Landslagskollega Martin Johnsrud Sundby sier han opplever måten Northug måtte forklare seg på som «rå og brutal».

Saken har også nådd Sverige. Aftonbladet fastslår følgende om Northug: Droppet landslagssamling – for å dra til Mallorca.

Akkurat det kan i hvert fall landslagstrener Morten Aa Djupvik raskt avkrefte.

- Petter Northug var ikke på Mallorca, fastslår Djupvik, som forklarer det som skjedde på følgende måte:

- Petter ble syk etter en treningstur torsdag. Lørdag, da han altså ble observert på Mallorca, lå han fortsatt i senga hjemme i Meråker. Søndag var han bedre, og mandag var han ute og jogget en liten tur. Tirsdag var han så bra at vi var enig om at han skulle møte på samling onsdag.

- Dumt gjort
- Hvordan var dialogen mellom deg og Northug underveis?

- Vi snakket sammen på telefon hver dag. Petter hadde også tett dialog med lege Knut Gabrielsen. Det var vi tre i fellesskap som fra dag til dag vurderte om Petter skulle være på samling. Det handler ikke bare om hensynet til Petter, men også de andre. Vi ønsker ikke å ha sjuke folk på samling.

- Har du mistanke om at Northug ga deg uriktige opplysninger om sin helsetilstand?

- Nei, absolutt ikke.

Det som er problematisk, er at Northug tirsdag kveld spilte fotballkamp for Mosvik IL i femtedivisjon.

- Han spilte 20 minutter av kampen. Det var litt dumt gjort. Når du er frisk nok til å spille fotball, er du frisk nok til å stille på samling.

Skinstads beslutning
- Så Northug burde ha stilt på samling tirsdag ettermiddag, ikke onsdag formiddag?

- Ja. Og dette har jeg snakket med Petter om. Han skjønner at det var dumt å spille kamp, selv om han altså bare spilte 20 minutter, sier Djupvik til Nettavisen.

- Hvem bestemte at Northug skulle forklare seg i plenum?

- Det var det Åge Skinstad som bestemte. Ettersom det gikk rykter, og ettersom det var kommet reaksjoner på at Petter hadde spilt fotballkamp, ønsket han at Petter skulle forklare seg. Jeg synes også det var greit at han måtte forklare seg. Vi har spilleregler, og når det er brudd på dem, er det greit at folk forklarer seg. Alle må stå til ansvar, enten det er Petter eller andre.

- Hvilke spilleregler er det Northug har brutt?

- Han burde ikke spilt fotballkamp i stedet for å være på samling.

- Hvilke landslagsutøvere var det som begynte å stille spørsmål ved Northugs fravær?

- Det er helt uvesentlig.

Ingen har signert kontrakt
Morten Aa Djupvik skjønner at Northug opplevde seansen som ubehagelig. Han har imidlertid snakket med Northug om det som skjedde, og mener saken er ute av verden.

Og selv om managerpappa John Northug svarer «ingen kommentar» på spørsmålet om hvorvidt Petter Northug vil signere utøverkontrakten som knytter ham til landslaget, frykter ikke Djupvik å miste sin juvel.

- Petter har ikke signalisert til meg at han vurderer å slutte på landslaget. Jeg tror dette roer seg raskt. Utøverkontrakten er det for øvrig ingen av løperne som har signert ennå, poengterer han.

Heller ikke sportssjef Åge Skinstad frykter nye diskusjoner rundt Petter Northugs landslagsframtid.

Møtes i Mosvika fredag
- Jeg skal til Mosvika i dag, for å være med på feiringen av Petter i hjembygda. Der treffer jeg både John og Petter, og jeg føler ikke at vi har noe problematisk forhold, sier Skinstad til Nettavisen fredag morgen.

- Hvorfor ble saken behandlet på en slik måte?

- Vi har en grunnregel som heter at vi skal snakke til hverandre, ikke om hverandre. Derfor mente jeg det var riktig at Petter forklarte seg.

- Martin Johnsrud Sundby opplevde behandlingen Northug fikk som brutal. Hvordan reagerer du på det?

- Det har jeg null problemer med. Hvis jeg hadde gjort alt på en måte som alle var fornøyd med, hadde jeg ikke gjort jobben min godt nok, sier Åge Skinstad.

Verken John eller Petter Northug har svart på Nettavisens henvendelser fredag.

PS.Langrenn.com får Petter Northug kjeft for å ha gått på rulleski uten hjelm. For kort tid siden fikk han kjeft fra Norges Idrettsforbund for å spille poker.

Overraskende nok har han aldri fått kjeft for dette bilstuntet:

HTML EMBED
TV2Player.insert(417568,"playerProgram417568", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken