*Nettavisen* Sport.

Northug var sjanseløs

Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Men det er ingenting å skamme seg over, Petter!

22.03.09 13:10

Dario Cologna ble søndag den første sveitseren som noensinne har gått helt til topps i verdenscupen sammenlagt i langrenn.

23-åringen gikk ut først på jaktstarten som avsluttet minitouren i Falun og kom også først over målstreken. Dermed må Petter Northug (23) nøye seg med andreplassen i sammenlagtcupen.

- Må være fornøyd
- Det ble spennende. Jeg gjorde det jeg kunne, men hadde en litt dårlig dag i går og Dario hadde i tillegg en rå dag. Jeg må bare være fornøyd med det som har skjedd denne sesongen, sier Northug til NRK.

Northug uttalte fredag at han var 99 prosent sikker på å vinne selv, og lørdag uttalte han at det var 99 prosent sikkert at Cologna ville vinne. Dessverre bommet han med den første uttalelsen og traff blink med den neste.

Cologna startet sesongens siste verdenscuprenn med 58,2 sekunders ledelse på Alexander Legkov og 1.06,5 minutt til Vincent Vittoz. Northug gikk ut som sjettemann, ett minutt og 20 sekunder bak, og endte på fjerdeplass.

Mosvikgutten maktet bare å ta inn ti sekunder på Cologna.

Ung superduo
Selv om det endte med nederlag i kampen om verdenscupseieren, har denne sesongen vært Petter Northugs endelige gjennombrudd som langrennskonge. Han tok tre VM-gull i Liberec og er bare den tredje nordmannen som har endt så høyt som andreplass i verdenscupen sammenlagt siden Thomas Alsgaard vant for ti år siden.

- Petter har tatt et kjempesteg i vinter og har hatt sin beste sesong noen gang, konstaterer landslagstrener Morten Aa Djupvik overfor NRK.

Cologna er den andre store langrennsløperen for øyeblikket. Ikke bare vant sveitseren verdenscupen, han gikk jo også helt til topps i Tour de Ski - også der ble Northug henvist til andreplassen.

Langrennssporten har fått sin superduo i Northug og Cologna. Og det beste av alt er kanskje at begge bare er 23 år gamle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag