*Nettavisen* Sport.

Northug vekket av dopingjegere

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Bra, mener treneren.

09.02.10 08:43

Les også: - Vet de kan bli vraket

I løpet av den nesten to uker lange høydesamlingen i amerikanske Sun Valley, måtte ikke en eneste norsk langrennsløper avlegge dopingprøve.

Men etter ankomst Vancouver, gikk det ikke lenge før den største norske OL-favoritten, Petter Northug, måtte avlegge noen edle dråper.

- Vi ankom i går kveld, og i dag morges sto dopingjegerne på døra klokken sju og skulle teste Petter, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen mandag kveld, norsk tid.

KOMMENTAR: Dopfritt OL? Neppe ...

- Bra de tester
Å bli vekket av dopingjegere er imidlertid ikke noe irritasjonsmoment.

- Det er bra de tester, og gjerne på litt ukurante tidspunkter, sier Djupvik, som forteller at Northug også ble testet rett før avreise til Sun Valley.

Ingen av de andre norske herreløperne ble testet mandag.

KOMMENTAR: Ikke undervurder Northug

Petter Northug er likevel ikke den første norske langrennsløperen som har fått en rask velkomst av dopingjegerne i Vancouver.

Turkise jegere
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som ankom Vancouver torsdag i forrige uke, ble også testet innen mindre enn 24 timer.

- Rett etter middag banket det på døra i huset jeg bor i. På utsiden sto noen turkiskledde damer fra antidoping. Heldigvis tok det ikke lange tiden før jeg kunne prestere de trengte dråpene. Likevel tok hele prosedyren en del tid, kontrollen var nemlig veldig omstendelig. Har ikke tall på hvor mange som sjekket at navn var stavet riktig og prøvenummer kopiert, før testen ble godkjent og jeg kunne vende tilbake til stua, skrev hun i sin blogg fredag.

OL-ilden i Vancouver tennes fredag, mens første langrennsøvelse går av stabelen mandag. Se hele programmet her!

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag