RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug vil gå tre NM-distanser

Foto: REUTERS/Anders Wiklund/Scanpix
Se hvilke distanser Petter Northug kommer til å gå her.

Mildere vær under ski-NM gjør at Petter Northug planlegger å gå tre renn under mesterskapet, skriver NRK.

Ifølge trener Eirik Myhr Nossum vil langrennsesset gå 15 kilometer klassisk torsdag, 30 kilometer skiathlon lørdag og stafett søndag.

I utgangspunktet vurderte Northug å gå kun ett eller to renn.

- Det var fordi det var meldt veldig kaldt, men nå ser det ut til at det blir mildere enn først antatt. Da passer det godt i OL-oppkjøringen å gå tre distanser, sier Nossum til NRK.

Ingen sprint
Planen er ikke risset i stein, men det ser ut til at fredagens sprint blir eneste NM-øvelse uten Northug på startstreken. Etter å ha droppet verdenscupsprinten i Davos før jul, ble han oppfordret av landslagsledelsen til å gå sprinten i NM.

Men en ny sjanse byr seg under verdenscupen i Toblach like før OL.

- Jeg har sagt at jeg gjerne vil se Northug mot de andre OL-kandidatene én gang før OL. Da er det to muligheter igjen, NM og Toblach, sier sprinttrener Arild Monsen.

- Petter skal gå sprint i Toblach. Det kan også hende han går den klassiske 15-kilometeren der. Det er ikke avgjort, men sprinten går han garantert, opplyser Eirik Myhr Nossum.

Kjemper om medaljer
Northug legger ned mye mengdetrening inn mot NM, men Nossum tror likevel at 28-åringen vil hevde seg i mesterskapet i Lillehammer.

- Med mindre han faller eller er veldig uheldig med utstyret, skal vi ikke se 63.-plasser av Petter i NM i år. Jeg regner med at han kjemper om medaljer og kanskje også gull, sier treneren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere