*Nettavisen* Sport.

Northug vil kopiere Zlatan

Foto: NTB Scanpix

Skikongen ønsker å lansere egen app.

14.10.13 09:43

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic lanserte nylig en egen «app» fordi han mener det kommer ut mye uriktig informasjon i media.

32-åringen har allerede fått kritikk fordi han har begynt å henvise til den nevnte appen i stedet for å uttale seg i intervjuer. Han har også brutt interne regler ved å legge ut bilder fra den svenske landslagsgarderoben.

3694487

Nå ønsker Norges skikonge, Petter Northug å følge i den svenske superstjernens fotspor. Northug synes det høres forlokkende ut å slippe unna en del av kontakten med media.

Likevel forsikrer hans manager, Are Sørum Langås, om at en eventuell app ikke vil erstatte noe at Northugs kontakt med media.

Den kontakten har uansett vært minimal etter skiessets brudd med det norske landslaget. Inntil nylig har han kun uttalt seg i forbindelse med konkurranser.

- Det er noe som vil gjøre hverdagen min og de som jobber rundt meg enklere i form av at vi kan bruke det som en informasjonskanal, sier Northug til VG.

Han avslører at han sammen med sitt team har lagt planer, uten at det foreløpig er satt ut i live. Det er snakk om å lage en hjemmeside, med et design som lett kan overføres til en app.

En av grunnene til at Northug brøt med det norske landslaget skal ha vært at han ønsker å styre hverdagen sin mer på egen hånd.

Manager Langås er klar på at planer om en app ikke er noe som er skapt for å skjerme skistjernen, men forteller at trykket fra både norske og utenlandske medier er enorm

- Petter hadde ikke trengt å gjøre noe annet enn å stille opp i media. Det adde lett fylt en åtte til fire-jobb. Alle ønsker Petter. Vi sier nei til TV-kanaler fra Russland, England, Tyskland og USA. IOCs offisielle OL-video ønsker Petter, og det er et voldsomt trykk, sier Langås til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.