*Nettavisen* Sport.

Northug vil prioritere Vasaloppet

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Skiesset vil prøve seg på langløp, men tror ikke han kan vinne.

08.06.11 16:14

Petter Northug har satt seg to mål for neste sesong. I den mesterskapsløse sesongen, er det første målet som ventet Tour de Ski, men det andre målet er kanskje mer overraskende. Skikongen vil nemlig prøve seg på det 90 kilometer lange Vasaloppet.

- Jeg har lyst til å prøve meg på et langløp. Jeg vil finne ut hva som skjer med kroppen etter seks mil, og jeg må slå om takten de siste tre, sier Northug til pressekorpset på Sognefjellet der han nå er på samling, ifølge VG .

Han har imidlertid ikke tro på at han kan gå seirende ut av det tradisjonsrike løpet.

- Mest sannsynlig får jeg bank, men jeg må prøve, uttaler 25-åringen.

Northug forteller at han vil med seg noen løpere som kan fungere som hare i rennet. Han mener også at den kommende sesongen er ideell for satsingen, ettersom den ikke inneholder et mesterskap.

- For meg blir det spennende å prøve noe nytt. Er det en sesong jeg kan gjøre det, så er det nå, sier Northug, ifølge Adressa.

Det er likevel Tour de Ski som er hovedprioriteten for Northug, som satser på å vinne etapperennet for første gang. Etter Tour de Ski, vil det meste av opplegget dreie seg om Vasaloppet,

I tillegg har skikongen lyst til å vinne femmila i Holmenkollen.

- Femmila er uka etter Vasaloppet. Jeg har hørt at det er vanskelig å gå begge deler, men jeg skal prøve å hevde meg både i Vasan og uka etter, sier Northug.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.