*Nettavisen* Sport.

Northug ville ikke ha fem millioner

PETTER NORTHUG synes det viktigste hos en fremtidig kjæreste er at kjemien må stemme. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

Mente tilbudet han fikk var altfor dårlig.

10.10.12 10:36

Petter Northug takket nei til fem millioner kroner og et tilbud om å bli en del av langløpslaget Team Xtra Personell etter VM i Holmenkollen.

Northugs manager, Lars Gilleberg, sier til VG at tilbudet var altfor dårlig og at det ikke en gang ble diskutert eller vurdert.

– Det var et spørsmål og et tilbud fra Team Xtra. Men det var langt fra interessant. Fem millioner kroner var altfor lite. Markedsverdien til Petter er mye høyere. Det var et altfor dårlig tilbud, slår Gilleberg fast overfor VG.

Nils Marius Otterstad i Team Xtra Personell sier at tilbudet til Northug også omfattet brødrene Thomas og Even, og han mener Northug ville fått cirka tre millioner kroner i ren lønn, dersom han hadde takket ja. Men etter at tilbudet var framsatt hørte ikke Otterstad og co. noe mer.

Petter Northug signerte i juli i år en fireårskontrakt med Norges Skiforbund. Northug sa da at han satte navnet sitt på kontrakten for å slippe spekulasjoner.

Lars Gilleberg sier til VG at Petter Northug kanskje kan tenke seg å satse på langløp i noen sesonger når han er mett på verdenscup, VM og OL, men dersom det skulle skje, vil trønderen satse på sitt eget opplegg i et Team Northug.

Han har en avtale med skiforbundet som løper til april 2016. Det vil si at en ren satsing på langløp i et eget team ikke kan bli en realitet før tidligst i 2016-17-sesongen, skriver VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.