*Nettavisen* Sport.

Northug vraker hele skiparken

Foto: (FOTO: PRIMOZ LOVRIC/SCANPIX)

Petter Northug kommer ikke til å gå et eneste skirenn i vinter på skiene fra i fjor.

26.10.06 12:34

20-åringens gamle skipark var god nok til å sikre ham to NM-gull og fire junior-VM-gull. Likevel blir de ikke med på lasset når Petter Northug reiser rundt på verdenscuprenn denne vinteren.

I stedet kommer han til å gå alt på skiene han overtok etter Frode Estil da treningskompisen i sommer valgte å bytte skimerke fra Fischer til Madshus.

- Vanvittig mye bedre
- Jeg gleder meg utrolig mye til å konkurrere på Estil-skiene. Det har vist seg at skiene jeg fikk av ham er vanvittig mye bedre enn de jeg selv hadde, sier Northug til Nettavisen.

Hvor mange sekunder han kan tjene på bedre utstyr, er Northug usikker på.

- Det blir bare spekulasjoner. Men skiene betyr mye i langrenn. Det er små marginer som avgjør, og da kan skiene være hele forskjellen, poengterer han.

Frode Estil er ikke overrasket over at Northug har funnet seg til rette på veteranens gamle ski

- Nei, det overrasker meg ikke. Jeg vet jo hvilken skipark Petter hadde i fjor. Den var ikke bra. Resultatene han oppnådde i fjor, kom på tross av skiene, ikke på grunn av skiene, fastslår Estil.

Gode, gamle ski
Han har også en logisk forklaring på det som for folk flest kan virke uforståelig.

- Fischer hadde en del veldig bra serier før 2003, og spesielt 2001 var et ekstremt bra år. Alle mine beste par var fra denne perioden, mens Petter bare hadde nyere ski som ikke var like bra, forteller Estil.

- Hvor mye mener du Northug kan tjene på bedre ski i år?

- Det kan være forskjellen på seier og 10. plass. Det kan utgjøre et halvt minutt på en 15-kilometer, fastslår Estil, som spesielt hadde gode ski på varmt føre, noe Fischer er kjent for.

Estil mener uansett at han kommer til å gå på bedre ski enn Petter Northug denne sesongen.

- Selvfølgelig. Ellers hadde jeg ikke bytte merke, poengterer veteranen.

Tror på Hetland
Frode Estil sitter hjemme i Meråker og pleier en avtagende forkjølelse når verdenscupen innledes med sprint i Düsseldorf lørdag. Der tror han Petter Northug har gode muligheter til å yppe seg.

Estil tror likevel en annen nordmann går helt til topps.

- Selv om det blir skikkelig Fischer-føre i Düsseldorf, mener jeg Tor Arne Hetland er den største favoritten. Han virker utrolig sterk, fastslår Frode Estil.

Selv sesongdebuterer han på Beitostølen andre helga i november – med moderate forventninger.

Nettavisen gir deg alt om verdenscupåpningen i langrenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.