Gå til sidens hovedinnhold

Northugs femte VM-gull

Petter Northug kan nå kalle seg femdobbel juniorverdensmester. Fredag vant han selvfølgelig duathlon-konkurransen i Kranj.

20-åringen fra Mosvik i Nord-Trøndelag har dermed vunnet alle de tre individuelle konkurransene under junior-VM i Slovenia. Nå gjenstår bare stafetten - og med Petter Northug som ankermann seiler Norge opp i det ypperste favorittsjiktet også der.

I fjor vant Northug to gull og to sølv i junior-VM. Med årets tre gull er han nå oppe i fem VM-titler.

I jenteklanssen tok Betty-Ann Nilsen sølv, slik at de norske juniorene nå er oppe i sju medaljer på seks VM-øvelser - derav fem gull.

- Veldig god årgang
Ikke rart trener Jon Arne Schjetne er en fornøyd mann:

- Målsettingen var sju medaljer. Det har vi klart. Nå blir stafettene ren bonus, konstaterer Schjetne overfor TV 2 Nettavisen.

Petter Northugs tredje gulløp på fire dager var en taktisk fulltreffer.

- Han slo til i den siste bakken, slik vi var blitt enige om på forhånd. Han fikk ei luke på ti meter med en gang, og det holdt helt til mål, forteller treneren. Selv nekter han å ta noe av æren for den gode norske VM-innstasen.

- Vi har en veldig god årgang med løpere, som er seriøse utøver. Det er en glede å jobbe med dem. Men dette er talenter som ville ha hevdet seg uansett hvem som hadde trent dem, hevder Schjetne.

Stafett er stafett
Etter fredagens renn er det også lov til å være optimist foran stafettene. I gutteklassen hadde Norge te løpere blant de sju beste. I jenteklassen fulgte Marte Elden opp Betty-Ann Nilsens sølv med en flott femteplass. Og i bakhånd har Norge den doble juniorverdensmesteren Astrid Jacobsen, som har sin styrke i klassisk.

- Det er vel lov å si at vi hører med blant favorittene. Men som mer kjente folk enn meg har sagt tidligere: Stafett er stafett, sier Jon Arne Schjetne.

Norske plasseringer fredag:

Gutter:
1. Petter Northug
4. Eirik Sæves
7. Eirik Kurland Olsen
27. Glenn Elvestad

Jenter:
2. Betty-Ann Bjerkreim Nilsen
5. Marte Elden
17. Ingunn Weltzien Ingunn
35. Astrid Jacobsen

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken