Gå til sidens hovedinnhold

Northugs millionglis

Jacob Lund mener Petter Northug har en markedsverdi på en million. Nå vurderer 20-åringen å skaffe seg en økonomisk rådgiver.

- Helt rått! sier Petter Northug når han får høre at sponsorsjef Jacob Lund i DnB NOR estimerer markedsverdien til en million årlig.

Torsdag sa Lund til TV 2 Nettavisen at han rangerer Northug som det heteste sponsorobjektet innen norsk idrett akkurat nå.

- Han er den jeg ville ha vært minst redd for å satse penger på, sa sponsorkongen.

Hittil i karrieren har Northug selv tatt hånd om alt sponsorarbeidet, forhandlinger inkludert. Nå vurderer han å skaffe seg profesjonell hjelp.

- Har noen luringer
- Det har begynt å komme en del henvendelser. Og når vi begynner å snakke om så store summer som Jacob Lund nevner der, så er det klart at jeg må ha litt hjelp. Og jeg har noen luringer jeg snakker med som kjenner dette gamet, så det blir nok en ordning, sier supertalentet til TV 2 Nettavisen på telefon fra Kranj i Slovenia, der han er i ferd med å bli konge i junior-VM for andre år på rad.

Også pappa John Northug mener det er på tide at sønnen knytter til seg gode rådgivere. Selv kommer han til å engasjere seg mer i det som skjer med sønnen.

- Petter har alltid vært sjølstendig. Siden han flyttet på hybel som 16-åring, har han stort sett tatt hånd om det aller meste sjøl. Men vi må nok sette oss ned og ta en skikkelig prat etter denne sesongen. Det har gått så raskt dette, sier pappa Northug – som innrømmer at han ble imponert over måten sønnen taklet OL-vrakingen på under NM for snart to uker siden

Bekymret etter OL-vraking
- Jeg var på Heistadmoen sjøl og smurte ski. Jeg ble litt bekymra for hvordan Petter skulle takle at han ikke fikk bli med til OL. Jeg fikk tak i ham på telefon etter at han hadde vært ute en tur på ski og ristet av seg skuffelsen. Han snakket bare om opplegget for stafetten dagen etter. Da ble jeg glad, sier John Northug.

Torsdag hadde Petter Northug hviledag i junior-VM. Han sov lenge, og utpå formiddagen tok han seg en lang og rolig skitur. I kveldinga var det premieseremonier, der Northug mottok gullene for både sprinten og 10 kilometer klassisk. Før leggetid var han innom fysioterapeuten for å få knadd siste rest av de to første VM-løpene ut av beina.

Innimellom rakk han både å snakke med media og å gå igjennom innboksen på mobiltelefonen. Der strømmer det fortsatt på med gratulasjoner og ikke minst bilder av unge fristerinner som gjerne vil ha en date med Norges nye langrennsyndling.

Topp å være stjerne
Og Northug nyter tilværelsen som stjerne.

- Det er helt topp, det! Jeg liker å få litt oppmerksomhet, innrømmer han.

- Hva gjør du med alle meldingene som renner inn?

- Jeg leser dem. Og så kan jeg love deg at vi guttene her nede har det skrekkelig morsomt med en del av meldingene som kommer. For det er mye rart.

- Er det noen bra damer, da?

- He-he, det kan man ikke si noe om ut fra et mms-bilde, vet du.

Humøret er forståelig nok upåklagelig. Formen er på topp, og fredag er det sannsynligvis duket for et nytt Northug-gull i Kranj. Duathlon er intet mindre enn favorittdistansen.

- Vi skal gå først. Men jeg tror jeg har en bra sjanse, medgir Northug.

- Liker å forhandle
Vinner han, blir det hans femte gull i junior-VM-sammenheng. I løpet av seks VM-løp som eldre junior hittil, har han tatt like mange medaljer. Fire gull og to sølv.

Etter VM håper han på mer verdenscup før snøen smelter. Så skal han i gang med å tyne sitt økonomiske potensial. Og tro ikke at Petter Northug overlater hele jobben til eventuelle rådgivere.

- Jeg liker å forhandle, og tror faktisk jeg er ganske god til det også. Så det skal jeg være med på. Det blir kjempeartig. Jeg gleder meg!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken