OBERSTDORF/OSLO (Nettavisen): Klæbo økte forspranget til sine argeste konkurrenter i Tour de Ski-sammendraget da han gikk inn til nok en seier på sprinten i Oberstdorf.

Det var trønderens tredje seier av fire mulige i touren og han har nå lagt et solid grunnlag for en mulig sammenlagtseier før de to siste etappene i Val di Fiemme.

- Det var fint. Det var en god måte å starte 2022 på med finvær og gode skiforhold, sier Klæbo til Nettavisen.

Les også: Krise for svenskenes yndling: - Jeg vil hjem

Northug imponert

Norges tidligere skikonge Petter Northug fulgte rennet som ekspert for TV 2 i Oberstdorf og lar seg begeistre av Klæbos egenskaper.

På Twitter kaller Northug Klæbo for en kunster etter å ha vist frem solide skiegenskaper i de mange svingene og nedoverkjøringene i Oberstdorf de siste dagene.

Klæbo smiler når han hører Northugs rosende ord.

- Det er ikke den verste tittelen å ha det. Noen av kunstnere kan være sære, men jeg får ta den, humrer Klæbo.

Les også: Iversen hopper av Tour de Ski umiddelbart

Det er ikke første gangen Klæbo får ros for skikjøringen sin i Oberstdorf-løypene. Også under forrige VM var det flere som bet seg merke i hvordan Klæbo håndterte enkelte partier av løypen. Kjetil Jansrud, olympisk mester i super-G, var blant dem som lot seg imponere.

Selv forklarer Klæbo de positive egenskapene med mange timer øving.

- Jeg har brukt mye tid på det når jeg er hjemme. Man prøver å trene på de tingene man tror man kan bli bedre på. Øvelse gjør mester, så enkelt er det, sier Klæbo

Les også: Program for Tour de ski

Solid norsk dag

Erik Valnes ble nummer lørdag to, mens Pål Golberg tok tredjeplassen like foran Even Northug i Oberstdorf.

Klæbo og Valnes viste styrketegn allerede i den første kvartfinalen da de tok seg enkelt videre. Northug og Golberg vant også sine heat, mens Harald Østberg Amundsen sørget for fem nordmenn i semifinalene etter å ha gått videre som «lucky loser».

I den første semifinalen tok Klæbo og Valnes seg igjen videre som nummer én og to. I den andre fulgte Golberg og Northug opp med å ta de to første plassene.

Da det hele skulle avgjøres var det Klæbo som trakk det lengste strået.

Val di Fiemme neste

Tour de Ski fortsetter nå i italienske Val di Fiemme. Søndag er det fridag i touren, før det er klart for en ny 15 kilometer fellesstart mandag.

Klæbo har vært ærlig på at han kan komme til å avbryte Tour de Ski, slik blant andre Emil Iversen har gjort, dersom han kjenner at hans deltakelse kan få konsekvenser for OL.

Trønderen har imidlertid tenkt seg videre til Italia.

- Jeg føler kroppen spiller på lag. Jeg føler jeg har gjort mye riktig nå etter høyden. Det blir spennende å se. Nå tar jeg én dag om gangen og gjør fortsatt det. Jeg har ingen plan om å endre på den strategien. Nå får vi komme oss til Val di Fiemme og satse på at vi kan våkne om to dager og ha en bra dag da også, forklarer Klæbo.

Det gjenstår nå kun to etapper av Tour de Ski. Klæbo leder touren sammenlagt 1 minutt og 3 sekunder foran landsmann Pål Golberg.